25.000 TL RTX 4090 için işlemci ve anakart önerisi

Bütçe
25000

turanisscott

Femtopat
Daha fazla  
Kasa: ASUS ROG Hyperion
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX4090
RAM: Corsair dominator Platinum 36CL 4x16
Sıvı soğutma: ASUS ROG STRIX hyujin III 360mm
Güç: ROG Thor 1200W
SSD: Samsung 990 Pro 4TB
Kasa fan: Lian Li SL120V2 RGB

Bu sisteme Intel'in 2024 ikinci yarısında çıkacak Intel 15. nesil işlemci eklemek istiyorum, şimdi üst segment işlemci ve anakart alıp tekrar değiştirmek istemiyorum ısınma ve performans sorunlarından dolayı.
Bu süreçte idare edecek anakart ve işlemci önerisi için yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'in 15. nesil soketi daha çıkmadı. 15 ile beraber çıkacak ve Intel'in çöp olmasının sebeplerinden biri de bu. Bir tane alınabilir modelleri yok adamların.
Soğutucuyu da kasaya uygunluğunu vs. bilen biri önerebilir. @LorrieNN @totra_proska

@turanisscott 360 mm soğutucular daha 14. nesile bile zar zor yetiyorken 15. nesile ne kadar yeter siz düşünün. Yerinizde olsam @ProximusTwo hocamın dediği gibi 7800X3D alırdım.
7800X3D'ye sıvı soğutma gerekmiyor ama arkadaş ağır işler için kullanacak gibi duruyor. Sıvı soğutma önermen için etiketlemiştim...

7800X3D'ye sıvı soğutma gerekmiyor ama arkadaş ağır işler için kullanacak gibi duruyor. Sıvı soğutma önermen için etiketlemiştim...
Hocam ben de soğutmalar hakkında derin bilgi sahibi değilim.

Hocam teşekkürler yanıt için. Yazmayı unutmuşum RAM'ler Intel XMP olduğu için Intel RAM bakıyorum. Anakart ve RAM harici satın alımlar tamamlandı evde bekliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…