25.000 TL Televizyon Önerisi

kasapreiz

Hectopat
Daha fazla  
Bütçemiz 20 ama 25K'ya kadar yükselebiliriz. Çok bir bilgim yok ama araştırdığım kadarıyla Android TV'ler zamanla yavaşlıyormuş, diğer işletim sistemleri arasında da kararsız kaldım; webOS, Tizen... Aradığımız özellikler tabii ki de görüntü kalitesi, sistemi hızı ve uzun yıllar götürmesi. Bilen kişilerden hem özellik olarak hem de model olarak bütün öneri tavsiyelerini bekliyorum. Çok seçenek var karar vermek gerçekten zor yardımcı olursanız çok sevinirim bütün önerilere açığım.

Genel kullanım amacı dizi, film, futbol. PC bağlayıp oyun da oynayabilirim ama o 2. planda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçemiz 20 ama 25K'ya kadar yükselebiliriz. Çok bir bilgim yok ama araştırdığım kadarıyla Android TV'ler zamanla yavaşlıyormuş, diğer işletim sistemleri arasında da kararsız kaldım; webOS, Tizen... Aradığımız özellikler tabii ki de görüntü kalitesi, sistemi hızı ve uzun yıllar götürmesi. Bilen kişilerden hem özellik olarak hem de model olarak bütün öneri tavsiyelerini bekliyorum. Çok seçenek var karar vermek gerçekten zor yardımcı olursanız çok sevinirim bütün önerilere açığım.

Genel kullanım amacı dizi, film, futbol. PC bağlayıp oyun da oynayabilirim ama o 2. planda.

Android TVlerin gerçekten kastığını gördüm hem de bilindik markalarda. Bizde Arçelik var ve Android değil çok sıkıcı arayüzü vardı, Android geçmeyi düşünüyordum ama artık vazgeçtim.

Bana kalırsa ambilight teknolojisi çok iyi Philips benim hoşuma gidiyor biraz şahsi bire seçenek ama beğenmezsen kapatabilrsin. Görüntü kalitesi ve androidtv si yeterince iyi.
Listeye aldım bakalım başka öneriler de gelsin karar vereceğim teşekkür ederim

25.000 TL'ye kadar film ve dizi için kaliteli televizyon önerisi başlığında yazmıştım, ilk ve son mesajımda seçtiğim tv ve neden seçtiğim yazıyor, buraya da ekleyeyim;

Bana Vestel 65q9900 LG Panel olanı denk geldi, görüntü kalitesi ve netliğini gerçekten beğendim. Mağazada gördüğümün paneli BOE idi, aralarında gözle görünür bir fark yok. Tabi gönül isterdi ki BOE olsun ama kısmet tabi :)

Konunun uzmanı değilim fakat yakın zamanda benzer bir araştırma yapmış ve Vestel 65q9900 modelini almış bulunmaktayım.

Ben 20 Haziran'da alırken 55" 14kTL ve 65" 16kTL idi. HORROZ Şakliyat malesef ilk ürünün kutusunu kırık getirdiği için teslim almadım, değişim olacak diye beklerken Simport isimli Vestel bayisi ellerinde ürün olmasına rağmen fiyat artışı kaynaklı ürün elimizde yok deyip ücret iadesi yapınca Vatan Bilgisayardan 19 Temmuz 'da 18,5'tan tekrar almak zorunda kaldım.

Şuan 65" olanı 21kTL civarında 55" olanı da 16kTL olmuş. Bu boyutlarda İkiside halen alınabilecek bir alternatif olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Benim tercih sebebim Daha çok Ses sistemi ve QLED teknolojisini ve canlı renkleri beğenmem. Televizyonu canlı da gördüm, bir Plazma yada OLED kadar olmasa da siyahları beğendim. Teknik olarak beğendiğim yanları da

1. QLED,
2. IPS (LG 8 COF yada BOE ADS 12 COF) panel,
3. 24W DTS, Dolby destekli JBL (by Harman Kordon) ses sistemi,
4. Android olmaması (+ ve -),
5. 3 Yıl garanti +4 yapılabiliyor,
6. Ücretsiz Askı Aparatlı Montaj.

Youtube 'ta Vestolojiye göre Piyasada VA panel olanları da var, inceleriz sitesine göre ve Trendyol/Hepsişurada da gördüğüm yorumlarda hep IPS ürün gelmiş. benim ürünüm henüz teslim olmadı ama gelince bilgi veririm yine buradan. Televizyon 2021 yazında piyasaya çıkan bir ürün, fiyatın hesaplı olması da daha çok bu nedenden sanıyorum.

Ben canlı görüp renklerini çok beğendiğim için tercih ettim, umarım BOE ekran gelir çünkü kullanılan BOE display'in gerçek renklere yakınlığı ve COF oranı daha yüksek.
Android olması benim için avantaj değil çünkü açılırken çok bekliyor genelde Kanal geçişleri de zamanla yavaşlıyor Android cihazlarda...

Android ile ilgili sorun olursa televizyon kullanılmaz hale geliyor. Aynı sorunlar Vestel smart qui için de geçerli ama Android daha kırılgan.

Bir de bütün üreticiler anlamış gibi 8gb hafıza koyuyor koskoca televizyona. Uygulama kuramayalım diye sanki. O hafıza dolunca gene yavaşlıyor...

Bu nedenle Android olmaması beni mutlu bile etti...

Üzerinde lisanslı 4k Disney Netflix ve IPTV uygulamaları falan var bunlar bana yeter. Android kutu koymak çok sorun değil. Özellikle Netflix 4k sertifikası ihtiyaç olmayınca 1 2k TL civarında çok performanslı ürünler mevcut.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı