25.000 TL'ye Intel i5 12400F sistem yükseltme

Bütçe
25000

thornz

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Kasım indirimleri yaklaşıyor ve Intel i5 12400F sistemi Ryzen 7 7800x3D CPU'ya çevirmek istiyorum. Dolayısıyla upgrade etmeyi düşündüğüm 3 parça ve ekstradan 1 adet CPU soğutucu almayı düşünüyorum.

CPU: AMD Ryzen 7 7800x3D.
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD.
RAM: Corsair Vengeance RGB 32 GB (2x16) 7200 MHz DDR5 CL34 RAM.
Soğutucu: Deep Cool LT720

İleriye dönük bir sistem de olsun istiyorum sürekli yükseltmek malum gün geçtikçe zorlaşıyor. Yarın bir gün NVIDIA 5000 serisi GPU çıkardığında eskisi söküp yenisini takabileyim. Sizce bu şekilde bir upgrade mantıklı mı?
Araştırdığım kadarıyla Ryzen 9 7950x3D ve Ryzen 7 7800x3D karşılaştırmalarında sadece oyun bazlı bakarsak performans olarak birbirleriyle neredeyse aynı puanları almışlar. Biraz bekleyip Ryzen 9 7950x3D daha mı mantıklı olur? Ne dersiniz?

@Prime777 siz ne dersiniz hocam?

Son düzenleme:
Kasa ve PSU yok mu?

@Prime777 Şu an ki sistemimdeki KASA : DeepCool CC560 ve PSU: NZXT C1200

Hocam Deep Cool AG620-BK-ARGB İşlemci Soğutucu bu işlemci için yeterli olduğu söyleniyor. 2k fazladan sıvı soğutmaya fazladan para vermeye gerek var mı ?

Ayrıca neden Gigabyte B650M DS3H tercih ettiğini sorabilir miyim hocam ?

Son düzenleme:
@Prime777 şu an ki sistemimdeki kasa: DeepCool CC560 ve PSU: NZXT C1200.

Hocam Deep cool AG620-BK-ARGB işlemci soğutucu bu işlemci için yeterli olduğu söyleniyor. 2K fazladan sıvı soğutmaya fazladan para vermeye gerek var mı?

Ayrıca neden Gigabyte B650M DS3H tercih ettiğini sorabilir miyim hocam?

Sivi sogutucu indirim geciriyor. İyi bir indirim var. İyi bir sogutucu. 7800x3D 360mm ya da iyi bir kule ister. O kule yetiyorsa almayabilirsin tabii.

Attigin MSI da alinabilir ama Wi-Fi gerek duymadigini dusunerek DS3H'in de VRM sogutucusu falan oldugundan onu ekledim daha ucuza.

Sivi sogutucu indirim geciriyor. İyi bir indirim var. İyi bir sogutucu. 7800x3D 360mm ya da iyi bir kule ister. O kule yetiyorsa almayabilirsin tabii.

Attigin MSI da alinabilir ama Wi-Fi gerek duymadigini dusunerek DS3H'in de VRM sogutucusu falan oldugundan onu ekledim daha ucuza.
Yani aslında sıvı soğutucu gerçekten iyi. Wifi ve Bluetooth ihtiyacım var ancak şu an ki anakartımda da yok bir çözümü mevcut hali hazırda. Wifi ve BT olmasa da olur. Diğer anakarta vereceğim 2K fazla parayı sıvı soğutucuya verebilirim sorun olmaz. MSI Anakart ile yazdığın anakartı incelediğimde de tek fark bağlantı noktalarının sayısı ve Wifi ve BT özellikleri olduğunu gördüm. Sadece bu ise yazdığın anakartı tercih edip Sıvı soğutucu almam daha mantıklı gibi duruyor.

@Prime777 Hocam Deepcool CC560 kasa var bende tavsiyen üzerine Artic marka sıvı soğutucuyu aldım ancak yorumlarda radyatörün çok kalın olduğu yazmakta kasayı incelediğimde de sadece ön tarafa 360 mm sığabiliyor ancak orası da ekran kartına değdi değecek gibi düşünüyorum kart çok uzun RTX 4070 ti. Bu sistem için birde Artic Freezer II yi sığdırabileceğim F/p Kasa tavyesinde bulunabilir misin?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı