Bütçe
15-25k
Amaç visual studio ve after effects olduğu için işlemci gücünü daha ön planda tuttuğunuzu düşünerek ofis tipi önerdim, ayrıca pilde kullanacağınızdan. Harici ekran kartı olmadığı için render ve oyun performansı masaüstünüze göre çok düşük kalır bu cihazların bilginiz olsun. Ancak asıl amaç oyun değil bu bütçede alacacağınız gaming laptop'ta da rtx 3050 ve ryzen 5 7235hs veya ryzen 5 5500h geliyor işlemci aşırı düşük kalıyor. O yüzden ofis tipi daha mantıklı olur.

Render alırken etkisi kötü olursa After Effects gibi programlarda Preview uzun sürmez mi hocam bunun icin illa bir de iyi ekran kartımı lazım ya bütçem çok kısıtlı olduğu için bir şeyde yapamıyorum.

Hocam hepsi birbirinden iyi ama Lenovo ve acer arasında kaldım
Thinkbook'ta travelmate'e kıyasla kasa kalitesi, panel ve işlemci farkı var. Bütçe çıkıyorsa aradaki farka değer. Ancak bütçe 30'a kadar çıkıyorken akla 34'e çıkıp oled, dokunmatik ekranlı, ultra 5 125h'lı matebook geliyor. Bütçenizi okadar zorlayacaksanız matebook alın bence thinkbook ile aradaki fark çok az olmasına rağmen tonla artısı var çünkü. Bütçe zorlamak istemiyorsanız da direkt travelmate alın.

Hocam bana değil babama bağlı o iş ben 12k koydum o 12k öyle alacaktım ama ikna etmeye çalışayım Kabul edeceğini düşünüyorum okulla ilgili bu sene baya zorladım yarın bi konuşacağım.

Render alırken etkisi kötü olursa After Effects gibi programlarda Preview uzun sürmez mi hocam bunun icin illa bir de iyi ekran kartımı lazım ya bütçem çok kısıtlı olduğu için bir şeyde yapamıyorum.
Rtx 3070ti bir sisteme göre yakın olmaz tabii performans ama yine de üzeceğini düşünmüyorum. Bu bütçede düzgün bir gaming laptop alınmıyor çünkü, harici ekran kartı istiyorsanız 25k'ya ryzen 5 7235hs'li veya 20k'ya ryzen 5 5500h'lı bir cihaz alacaksınız işlemci performansı bayağı düşüyor.

Anladım hocam eyvallah yarın duruma göre tekrar buraya yazarım çok yardımcı oldun

Rica ederim hayırlı olsun şimdiden.

Hocam ikna oldu gibi babam bugün biraz daha arastirdim arkadasim bana sunu onerdi: Lenovo LOQ 15IAX9 i5-12450HX 16GB DDR5 RTX3050 6GB GDDR6 512GB M.2 SSD 15.6" FHD 144Hz G-SYNC FreeDos Gaming Notebook | ITOPYA

Kendi kullandigi laptopun bu oldugunu soyledi bayağı uygun fiyatı 28k sizce nasıl?

Rica ederim hayırlı olsun şimdiden.

Hocam vallahi satın aldık bütçeyi babam bayağı arttırdı bana da sürpriz oldu sonraki dönemlerdede bol çalışma sözü ile şunu aldık:

Çarşamba günü gelecek tekrardan bana yardımcı olduğunuz için sağolun <3

Son düzenleme:
Daha yeni sipariş verdiyseniz iptal etmenizi öneririm, yeni bütçe için yeni konu açsaydınız keşke.
Aynı cihazın 4070'lisi 56500 TL.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…