25.000 TL'ye monitör dahil sistem önerisi

2024'te sistem toplasam beklentim 60 FPS mi olurdu sence?

Elbette olabilir? Bu bütçeye kurulan bir sistem çok rahat AAA oyunları Ultra ayarlarda 60 FPS üstü oynayabilirsiniz. Bu bütçede her oyundan 200 FPS almayı beklemiyorsunuz herhalde ki 4090 bile her oyunda o kadar FPS vermiyor. Şu anda ultrada 60 FPS üstü veren her sistem iyi sistem sayılır. Monitörü saymayalim hadi 25k ya olan Ryzen 5 7500Fli 4060'lı bir sistem AAA oyunlarda çok rahat 100 FPS üstü görüyor (hepsinde değil). Bütçe 15k olsa tamam sistem yok dersiniz de bu bütçede ultrada 60 FPS üstü vermesi gayet iyi.

Bence ekran kartından kısmaya gerek yok. 4060'lı sistemi 4-5 sene kullanır satar sıfır sistem alır.

Ne alaka? G-Sync monitörde Sync açılıyor.

Ekran kartından kısıp işlemciden kazanıyorsunuz. Ayrıca soketiyle beraber ciddi avantajı mevcut.
Belirtmeden geçemem; super ekran kartları ile beraber 4060'lı kartlar piyasada birikeceği için fiyatı daha da düşecek.
Bu sebeple o sistemin şu an şişik fiyat olduğunu düşünüyorum.

7500F 6600 ikilisi 5600 4060 ikilisine göre oyun performansı daha düşük. Sırf soket kazanacak diye önünde ki 3 yıl daha düşük performanslı sistem kullanmak saçma. Zaten yükseltme yapacağında komple satar yeni soketli sistem alır keyfine bakar. DDR5'n de AM5'n de şuan için çok bir numarası yok kendim kullanıyorum bioslar tırt DDR5 performanslar DDR4 ile aynı.

Yakında 8000 serisiyle beraber zaten o sorunlar çözülecek. Upgrade açısından AMD Intel'in çok önünde. Ayrıca 6600 ile 4060 arasında o fiyat farkına değer bir fark yok, ama işlemcide 7500F çok güçlü 12100F e göre.

12100F ne alaka. ve 8000 seriside ne alaka anlamadım. Baya tezat şeyler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…