wexa_exe

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar kendime yeni bir bilgisayar dizeceğim bana ne önerebilirsiniz? 25.000 ile 35.000 TL arasında ben birazcık araştırdım şöyle bir sistem çıkardım kendime hem aşırı pahalı değil hem de güçlü onlarda şöyle.

AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm tray işlemci.
MSI GeForce RTX 4060 8 GB OC GDDR6 DLSS3 128 bit ekran kartı.
Lexar 16 GB 2X 8 siyah RAM 3200MHz.
MSI A520M-A Pro 4600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX anakart.
Rampage voyager 750W 80+ Bronze RGB ATX mid Tower Gaming kasa.

29.000 TL bu sistem sizce nasıl bir sistem? Ne değiştirilebilir? İyi sistemse parçalar marka olarak da iyi mi? Belirtirseniz çok güzel olur

9060xt içeren hazır kasalara bakmanızı öneririm.

@lavyy123 teşekkür ederim başkan AMD'nin son serilerinden anlamamda azıcık bir şey araştırdım NVIDIA 5080-5090 veya 3080 Ti falan almıyorsan daha mantıklı diğer modellere göre bildiğin bir hazır sistem varsa uyguna atarsan güzel olur.

Hocam bu bütçelerde rtx almak şimdilik sorunlu. Aynı fiyata 9060xt sana 16gb vram sunuyor hiç değilse. Rtx 4060 almış birisi memnun olabilir ama şuan 0 alacakken 8gb ekran kartı almaya gerek yok. Birde sisteminiz ddr4 ve psu sanırsam kötü, şuan hazırda link yok elimde ama geming gen, itopya ve incehesap'a bakabilirsiniz.

Kasayı Vento yapıp alabilirsin bütçen varsa RAM'i de değiştir.

Ya da bunu da alabilirsin.
Ekran kartını 16 GB yap, kasayı da Cougar bütçe varsa SSD değiştirsin

Bu da olabilir.
Özelleştirmeler yapılı.

Bayağı attım.

Son düzenleme:
@Sameett İncehesap'daki iyiymiş işlemcisini 7500F yapınca 34K ya çıkıyor 8400F kötü diye biliyorum ince hesaba güvenebilir miyim peki hiç alışveriş yapmadım oradan veya İstanbul'da bir mağazası falan var mı İtopya gibi şimdi bunu söyledim çünkü üründe hiç yorum falan yok insan her türlü şüpheleniyor böyle bir sisteme bu kadar uygun bir fiyat görünce.

Hocam kasalarda zaten yorum nadir olur, arkadaşım kasa aldı senelerdir kullanıyor, monitörüde buradan aldı.

Bende yakında kasa alıcam buna benzer bir tane, imkan olsa bende incehesap veya gaming gen'den isterim.

@lavyy123 anladım hocam eyvallah yani siteyi biliyorum yayıncılardan falan hep sponsorları ama bir sistem gördüm İncehesap da gezinirken full kötü yorum vardı işte CPU atıyorum 4.20GHz'lik bir CPU ama verdiği güç sistemde 0.20GHz böyle gösteriyormuş CPU çok yüksek derecelerde çalışıyormuş BIOS'tan falan da değişmiyormuş CPU ayarları ondan dolayı bir tedirgin oldum. Ama illaki bir iade falan şeyi vardır o kadar sponsorluk falan veren bir firma iade konusunda sıkıntı yaratmazlar diye düşünüyorum. Bazıları iadeyi çok geç falan yapıyor veya farklı bir şey çıkarıyorlar yapmıyorlar falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…