25-28 bin TL sistem önerisi

Meosa

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 25-28 bin TL param bulunuyor, uzun süre kullanabileceğim hazır sistem arıyorum. Öncelikli amacım 1080p monitörüm olduğundan dolayı 1080p high-Ultra ayarlarda oyun oynamak. Bütçeden dolayı aklımda 4060 Ti 16 GB ekran kartı var fakat 4070'li bir sistemin de indirime girebilmesi olası bir durum. Malum Black Friday olduğundan dolayı Kasım indirimleri var ve gelmeye devam edecek. ModArt, PC hocası, Donanım Arşivi kasım ayına özel indirimli F/P sistemler çıkartacak. Beklemem mantıklı mı olur?

Bence bekleyebilirsin. Arkadaşlar illa ki güzel sistemler atacaktır ama dediğin teknoloji kanalları daha uygun sistemler çıkarır gibi.

8 GB'lik ekran kartı buradaki.

QHD oynayacaksan yetmez, ama FHD icin yeter. Gidip 30k 4060 Ti 16 GB'lik almaya gerek yok. Render da yapmiyorsan ve FHD oynuyorsan, aradaki fiyat farkina bana ver daha iyi; cunku bir şeye yaramayacak.

30K'ya dusebilir gene 4070, 7500F. Ama 28k biraz zor.

Yaklaşık 25-28 bin TL param bulunuyor, uzun süre kullanabileceğim hazır sistem arıyorum. Öncelikli amacım 1080p monitörüm olduğundan dolayı 1080p high-Ultra ayarlarda oyun oynamak. Bütçeden dolayı aklımda 4060 Ti 16 GB ekran kartı var fakat 4070'li bir sistemin de indirime girebilmesi olası bir durum. Malum Black Friday olduğundan dolayı Kasım indirimleri var ve gelmeye devam edecek. ModArt, PC hocası, Donanım Arşivi kasım ayına özel indirimli F/P sistemler çıkartacak. Beklemem mantıklı mı olur?

Şuanda ortalıkta bir sürü optimizasyon sorunu olan oyunlar var bu yüzden bazılarında 8GB Vram'ı geçtiğinden dolayı ayar düşürmek zorunda kalınıyor ve ileride çıkacak oyunlarda da aynı sorun ortaya çıkacaktır. Şuanda QHD ekranım olmadığından dolayı FHD kullanıyorum ama bu ileride yükseltme yapmayacağım/yapamayacağım anlamını taşımıyor. O yüzden konuda 4060ti 16GBlik versiyonundan bahsettim.

Şu anda ortalıkta bir sürü optimizasyon sorunu olan oyunlar var bu yüzden bazılarında 8 GB VRAM'ı geçtiğinden dolayı ayar düşürmek zorunda kalınıyor ve ileride çıkacak oyunlarda da aynı sorun ortaya çıkacaktır. Şu anda QHD ekranım olmadığından dolayı FHD kullanıyorum ama bu ileride yükseltme yapmayacağım/yapamayacağım anlamını taşımıyor. O yüzden konuda 4060 Ti 16 GB'lik versiyonundan bahsettim.

4060 Ti 16 GB her ne kadar QHD için şu anlık iyi olsa da, zamanla kas gücünün etkisiyle yetersiz kalır, her şey VRAM'e bakmıyor. O yüzden 30k bayılıp az daha çıkıp 4070 varken mantıksız. Hatta QHD oynayacaksan 4070,5600 bile daha iyi 7500F, 4060 Ti 16 GB yerine.

Anakart, SSD yukselt.

Peki bu sistemde yükseltmem gereken anakart hangisi olmalı ve ramleri yükseltmeli miyim? Ayrıca uzun vadede 1080p de herhangi bir sorun çıkartır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı