25-30 bin TL civarı sistem önerisi

R0ME

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle hemen almayacağım öncelikle piyasa araştırması ve fikir almak istiyorum.
Bütçem bu civarlarda. Altına üstüne 2.000 TL ekleyebilirim. Oyunun yanında grafik tasarım yapıyor ve render alıyorum. Ondan kaynaklı işlemciyi sadece oyun odaklı almak istemiyorum. Bu civarlarda önerebileceğiniz sistem nedir? Hazır olmasına gerek yok toplama şeklinde de olur. Beklentim günümüzdeki oyunları ve yeni çıkacak GTA 6 gibi oyunları rahatça veya takılmadan oynatması. Bu bütçe buna izin verir mi bilemem tabii. Oyun olarak da ağırlıklı olarak işlemciye yük bindiren oyunlar oynuyorum şu aralar. Cities Skylines tarzında simülasyon oyunları yani.

Şu anki kullandığım sistem yaklaşık 8 yıllık. Bu alacağım sistemi de uzun süre kullanmak istiyorum. Normalde kendim araştırmasını yapar bulurdum ama maalesef forumlarda herkes farklı şeyler söylemiş. Sizin önerileriniz nedir?

Biraz araştırdıktan sonra bu bütçeye düşündüğüm gibi bi sistem kuramıyormuşum. Bütçemi 50.000 civarlarına çıkartarak şöyle bi sistem dizdim. Bu bileşenler birbirleriyle uyumlu mu? Bi eksiği varmı? Ekleyebileceğim veya çıkarabileceğim şeyler varsa söyler misiniz?

Ryzen 5 7600 İşlemci
Asus Prime A620M-K Anakart
TwinMOS 2x16 32GB DDR5 Ram
Palit RTX 4070 Super Dual Ekran Kartı
Kingston 1TB NV3 NVMe Gen4 M.2 SSD
DeepCool CC560 V2 700W 80+ ATX Mid Tower Kasa
DeepCool LE500-MARRS LED 240mm Sıvı Soğutucu

Bilgisayara ilerleyen dönemde açıkçası ram ve ssd dışında hiçbir ekleme yapmadan uzun yıllar boyunca kullanmak istiyorum. Bu sistem yeterli midir? 50.000'den kalan bütçeyle de ufak tefek ekipmanlar almayı planlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı