25-30 bin TL mühendislik, render vs. için laptop önerisi

cancka

Centipat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX4080 - i9 13900HX - 32GB - Acer Predator Helios 16
Meslek
Müzisyen
Selamlar,

Bir abimin kızı üniversiteye başladı. Onun için yeni bir laptop bakıyoruz. Mühendislik okuyor, hangi programları aktif olarak kullanacak bilmiyorum ama bilgisi olan vardır mutlaka burada.

Önerilerinizi bekliyorum çok ufak bir bütçe yükseltilebilir.

Bütçe 25-30 bin arası çok ufak yükseltme olabilir dediğim gibi.

Ekran boyutu küçükte olabilir bu arada.

Konu günceldir.

Son düzenleme:
Hangi kategoriyi tercih etmem gerekiyor, kusura bakmayın hep öneri konuları buradaydı ondan. Oyun oynamayacak sadece okul işleri için, programları öğrenemedim henüz ama ortalama bi şey iş görür diye düşünüyorum.

Yeğeninizin ne mühendisliği okuduğunu söylememişsiniz bu arada hayırlısı olsun.
"Bence" her gün taşınan bir laptopun kaza bela gelmezse ömrü iki sene civarında oluyor.
İnşaat mühendisliği ise ; Autocad, ms project, idecad kullanacaktır. Bu programlar için ahım şahım bir bilgisayara ihtiyacınız olmayacaktır. (en sonunda nedenini bulacaksınız)
Makine Mühendisliğinde ise Solidworks, autocad, ve office programları kullanacaktır. Bu programlarda öyle ahım şahım bir bilgisayara ihtiyaç duymuyor.
Bilgisayar Mühendisliği ise; VS ve office programları Bu programlarda öyle ahım şahım bir bilgisayara ihtiyaç duymuyor.

Kullandığım makinem Ryzen7 4700u 64Gb Ekran kartı bile yok apu yani bu makine ile solidworkste çizim yapıyorum ne olmuyor görüntüde kullandığım katıların hepsi aynı görünüyor materyal kaplanmıyor 3D yazıcı için slice yaptığımda biraz uzun sürüyor bu sorun mu benim için değil. akışkan simulasyonu vs gibi gpu üzerine yük bindirecek bir işte yapmayacak olduğundan okula yeni başlayacak kişi içinde olmayacaktır.
16 GB Ram'in üstünde güncel işlemcili herhangi bir bilgisayar harici yada dahili ekran kartı ne olursa olsun bir mühendislik öğrencisinin ilk iki yılını geçirmesi için yetecektir.

Bunun yanında yani çalışma odasının şartlarında mümkünse ek bir monitör şöyle büyük bir tane hele de hem yatay hem de dikey pozisyonda çalışabilen, ve kaliteli bir klavye mouse setini de eklemenizi tavsiye ederim.

Edit Notu : Bu arada ben bu 17000'liralık makineyle iş yapıp para kazanıyorum. alamadığımdan değil alırsam oyuna sarıp işlerimi aksatacağımdan dolayı almıyorum.

Çok güzel anlatmışsın hocam, teşekkürler. Yani kafa karıştırmadan fazla net çözüm odaklı şu forumda aldığım sayılı cevaplardan.

Yani ben 16 gb ve üzeri RAM olan güncel bir cihaz tercih etsem çok çok yeterli olacaktır diyorsunuz anladığım kadarıyla. : )

Tavsiyem işinize yaradıysa ne mutlu bana.
Mümkünse 32 GB Ryzen 7 çünkü Radeon Vega ekran kartı olduğundan intel iris'e göre daha performanslı olacak güncel bir makine işinizi görecektir.

Şu konuyu yinelemem lazım ki malesef tavsiye ettiğim makinelerde 17" ekran olmadığından küçük ekranların kullanımı çizim ve yoğun çalışma yaparken kullanıcıyı zorlayacağı için ve kullanım kolaylığı için kullanıcının odasında yer var ise ikinci bir ekrana yer verilmesini tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…