Yeğeninizin ne mühendisliği okuduğunu söylememişsiniz bu arada hayırlısı olsun.
"Bence" her gün taşınan bir laptopun kaza bela gelmezse ömrü iki sene civarında oluyor.
İnşaat mühendisliği ise ; Autocad, ms project, idecad kullanacaktır. Bu programlar için ahım şahım bir bilgisayara ihtiyacınız olmayacaktır. (en sonunda nedenini bulacaksınız)
Makine Mühendisliğinde ise Solidworks, autocad, ve office programları kullanacaktır. Bu programlarda öyle ahım şahım bir bilgisayara ihtiyaç duymuyor.
Bilgisayar Mühendisliği ise; VS ve office programları Bu programlarda öyle ahım şahım bir bilgisayara ihtiyaç duymuyor.
Kullandığım makinem Ryzen7 4700u 64Gb Ekran kartı bile yok apu yani bu makine ile solidworkste çizim yapıyorum ne olmuyor görüntüde kullandığım katıların hepsi aynı görünüyor materyal kaplanmıyor 3D yazıcı için slice yaptığımda biraz uzun sürüyor bu sorun mu benim için değil. akışkan simulasyonu vs gibi gpu üzerine yük bindirecek bir işte yapmayacak olduğundan okula yeni başlayacak kişi içinde olmayacaktır.
16 GB Ram'in üstünde güncel işlemcili herhangi bir bilgisayar harici yada dahili ekran kartı ne olursa olsun bir mühendislik öğrencisinin ilk iki yılını geçirmesi için yetecektir.
Bunun yanında yani çalışma odasının şartlarında mümkünse ek bir monitör şöyle büyük bir tane hele de hem yatay hem de dikey pozisyonda çalışabilen, ve kaliteli bir klavye mouse setini de eklemenizi tavsiye ederim.
Edit Notu : Bu arada ben bu 17000'liralık makineyle iş yapıp para kazanıyorum. alamadığımdan değil alırsam oyuna sarıp işlerimi aksatacağımdan dolayı almıyorum.