25-30 bin TL oyun oynamak için hazır sistem önerisi

serhatg07

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, kardeşim için bilgisayar araştırıyorum ve 25.000-30.000 TL civarı bir bütçemiz var. Yalnızca kasa olacak şekilde bir sistem almayı düşünüyoruz. Forumdaki araştırmalar sonucu çoğu kişinin tavsiye ettiği bilgisayarın linkini ve oynanacak oyunların isimlerini aşağıya bırakıyorum. Bu hazır sistem için şunu ekle bunu çıkar diyeceğiniz şeyleri bekliyorum ve bu fiyat bandında başka öneriniz varsa önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bu hazır sistem için birkaç sorum var onları da altta sıralayacağım. Şimdiden çok teşekkürler.

Hazır sistem linki:
AMD R5 7500F - RTX 4060 TI OC 8G - A620M-E - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Oynanacak oyunlar:

Team Fortress 2
The Elder Scrolls V: Skyrim
GTA 5
Cyberpunk 2077
Valorant
Heards of iron 4
Outlast
Minecraft
Overwatch 2
Sea of teheves
Forza Horizon 4
CS 2
Fortnite
Dead by deadlight
Spiderman Remastered
Lords of fallen
Wolfenstein
Red Dead Redemption
Star Wars Jedi: Fallen Order
Stray
Dark Souls 4
Doom
Rainbow Six Siege
God of War Ragnarög

Bu hazır sistem için sorularımız:

1- SSD 1 TB çıkartacağız.

+756 TL ile Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD KUTUSUZ (3400 MB Okuma / 3200 MB Yazma)
+1189 TL ile Crucial 1TB P3 Plus Serisi 3D NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600 MB)

Hangisini tavsiye edersiniz?

2- Bu hazır sistem için birkaç yorumda kasanın değiştirilmesi yönünde yorumlar vardı. Buna gerek var mı? Eğer gerek varsa arkadaşlarımız MSI ve Thermaltake marka kasa almamızı tavsiye etmişler.

+16,42 TL ile MSI MAG Forge M100A D60 AKRİLİK YAN PANEL ARGB FAN 600W 80 Plus mATX KASA
+99 TL ile Power Boost VK-P1882B 650W ATX USB 3.0 MESH LED FAN SİYAH KASA
+689 TL ile Thermaltake S200 TG 650W 80Plus ARGB 4x120mm Fanlı MidT ATX Siyah Kasa

Sizler ne önerirsiniz, kasanın görsel harici kullanımda bir anlamı var mı?

3- Sistemi hazır toplayıp da kargolama yapıyorlar, bu şekilde mi gelmesini tavsiye edersiniz yoksa sistemi toplamadan yollasınlar ve biz kendimiz mi toplatalım? Vatan Bilgisayar'dan daha önce hazır sistem aldıysanız herhangi bir sorun yaşadınız mı?

4- Eğer sistemi hazır toplayıp yollayacaklarsa thermal macun seçimi de yapmamız gerekiyor sanırım. Bu konuda da tavsiyeleriniz bekliyorum.

Attığınız sistem iyi. Özelleştirmelere gelecek olursak kasa Thermaltake yapılmalı. Anakart ise B650M-R öneriyorum. SSD konusunda ise @Caner Uncu size yardımcı olabilir.
Ben kasayı hazır almanızı öneririm parça parça almayın onlar toplasın test etsin daha iyi. Termal macun almaya gerek yok onlar toplarken sürer zaten. Kasa da sadece ekran kartı takılı gelmez onu da kendiniz takarsınız. Ayrıca bir CPU soğutucu almanızı öneririm.

1- SSD 1 TB çıkartacağız.

+756 TL ile Kioxia 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD KUTUSUZ (3400 MB Okuma / 3200 MB Yazma)
+1189 TL ile Crucial 1TB P3 Plus Serisi 3D NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600 MB)

Hangisini tavsiye edersiniz?
Bütçenizi aşmıyorsa Crucial'ın SSD'si çok daha yüksek okuma yazma değerlerine sahip, tercih edebilirsiniz. Marka hakkında çok kötü şeyler duymadım. Yine de bir bilene sormak lazım.

Gerek var. Everest'in kasaları da güç kaynakları da çöp. Thermaltake olana upgrade edebilirsiniz.

Öte yandan, AMD 7500F-GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC 12GB-GIGABYTE A620M-H-XPG LANCER BLADE 16GB-KIOXIA 500GB Uygun Fiyatları ile Tebilonda şu sistemi de göz önünde bulundurabilirsiniz.

+1342 TL ile ASUS PRIME B650M-R AMD B650M Soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 Anakart

+2938 TL ile ASUS PRIME B650M-K AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400MHz Aura Sync mATX Anakart

@ALUU Hangisini tavsiye edersiniz? Yalnızca oyun için kullanılacak, çok anlamadığım için sorucam ama anakartı değiştirmemizin kullanımda çok ciddi farkları olur mu?

@Caner Uncu evet SSD konusunda tavsiyenizi bekliyoruz.

CPU soğutucu nedir onu hiç bilmiyorum bile. Sistemi montajı yapılmış sipariş verip geldiği zaman sanırım ayriyeten taktırıyoruz. Eğer öyleyse onda da marka model olarak tavsiyeniz varsa çok sevinirim.

Öyleyse kasayı Thermaltake seçmek daha mantıklı olacak. Attığınız sistemde çok güzel ancak Vatan bilgisayarda vade farksız taksit imkanı var o yüzden bütçemize daha uygun gelecek gibi, öneriniz için çok teşekkürler.

B650M-K almanıza gerek yok R olanı almanız yeterli olacaktır. Anakartı değiştirmeniz sizin için iyi olur çift M.2 SSD desteği RAM MHz gibi farkları bulunuyor. İleride SSD yetmediği vakitte bir tane daha M.2 alıp takabilirsiniz. Sistemi aldıktan sonra geri kalan bütçeniz nedir bana onu söylerseniz birkaç öneri yapabilirim. Ayrıca ileride RAM'leri değiştirebilirsiniz. Vatandaki RAM modelleri pek iyi denmez o yüzden RAM yükseltmesi yapmanıza gerek yok. İleride zamanlarda 2 tane 16 GB RAM alıp yükseltme yaparsınız ihtiyaç olursa eğer.

Bunu bilmiyordum uyarmanız çok iyi oldu, öyleyse +1342 TL fark ile ASUS PRIME B650M-R AMD B650M Soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 Anakart olarak değiştiricem ileride SSD yetmezse arttırabiliriz çünkü. Sistemi aldıktan sonra açıkcası pek bir upgrade bütçemiz olmayacak o yüzden olabildiğince uzun yıllar gitmesi için iyi bir şekilde en başta toplamak istiyoruz. En iyi ihtimalle ileride upgrade edebileceğimiz şey sanırım SSD olur, ama ileriye yönelik upgrade öneriniz varsa onları da aklımızda tutalım tavsiyenizi beklerim.

İleride ihtiyacınıza dönük M.2 SSD alabilirsiniz. 16 GB RAM şu an iyi kötü yeterli, ileride yetmediği zaman bunu hissedersiniz zaten 32 GB'a çıkarırsınız.

İleride ihtiyacınıza dönük M.2 SSD alabilirsiniz. 16 GB RAM şu an iyi kötü yeterli, ileride yetmediği zaman bunu hissedersiniz zaten 32 GB'a çıkarırsınız.

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için. CPU soğutucu nedir hiç bilmiyorum o konuda da bilgilendirme yapabilir misiniz? Takılması ve ya takılmaması ne fark ettiriri? Eğer takılmalıysa ne marka model önerirsiniz? Ve bunu sanırım sistemi aldıktan sonra kendimiz taktırıyoruz öyle mi?

Evet kendiniz takmanız gerekiyor. Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB TL-C12B-S V2 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…