25-30 bin TL'ye sistem önerisi

KingStannis

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Herkese merhaba. Sistem toplayacağım ve bütçem en az 25k daha da yukarı çıkabilirim ama 30k Max olur gibi. Bu bütçeyle sistem toplamak istiyorum ancak babam da bir yandan laptop almamı istiyor. Özellikle üniversitede işime daha yarayacağını düşünüyor. Bir yandan haklı gibi ama fiyat/performans değil. Bu yüzden arada kaldım. Masaüstü istiyorum ama daha önce de kullanmadığım için çok bir bilgim yok. Hazır sistem de önerebilirsiniz veya parça parça toplamayı da önerebilirsiniz. İkisine de açığım ancak hazır sistem daha iyi olur çünkü montaj falan sıkıntı olmuyor genelde, İtopya gibi sitelerde montajı onlar yapıyor bildiğim kadarıyla. Ve her ihtimale karşın bir de laptop önerirseniz iyi olur. Bütçe belki 30k üstüne de çıkabilir ancak monitor, klavye vs. alacağım için onlara da para kalması lazım. Önerilerinizi bekliyorum iyi sosyaller.

Gözüme çarpan bir konu için hesap oluşturup yardımcı olmaya çalışırken sizin başlığınız dikkatimi çekti, deneyimli bir kullanıcı olduğunuzu gördüğümden basmakalıp bir cevap vermek yerine, biraz daha özel bir cevaplamak isterim.

Anladığım kadarıyla üniversiteye gideceğiniz için daha güncel bir sistem arıyorsunuz bu durumda masaüstü mü yoksa dizüstü mü olmalı, bu sizin tarzına ve okuyacağınız bölüme bağlı. Detaylandıracak olursam mesela İç Mimarlık bölümünü okumayı seçtiniz, işiniz tasarım olduğundan derslerinizde yanınızda laptop bulunmalı. Beden Eğitimi bölümü seçtiniz diyelim laptop size ayak bağı olacaktır. Gezmeyi tozmayı çok seviyorsunuzdur yine ayak bağı olur.

Nerede kalacağınız; Yurtta kalır iseniz masaüstü bilgisayarınızın başkaları tarafından kullanılması veya zarar görmesi ihtimali var, ancak eve çıkacak veya ailenin yanında devam edecek olursanız masaüstü iyi bir seçenek olur.

Windows, macOS, FreeDOS, direkt olarak kullanım amacınızla ilişkilidir. Oyun, program, hem oyun hem program. Her uygulama macOS'ta bulunmayabilir, belli oyunlar dışında stabil çalışmayabilir. Üniversitenin seçeceği program Windows'ta hızlı ve stabil olabilir.

Umarım açıklamalarım size hangi seçimi yapacağınız konusunda yardımcı olur. Yaptığınız seçim üzerinden çok daha faydalı yorumlar alabilirsiniz ve konu dağılıp kafanızı karıştırmaz, başarılar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı