25-30 bin TL'ye toplama PC mi hazır sistem mi daha mantıklı?

leonada

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu an üniversite 2. sınıfım. 3. sınıftan itibaren tek tek bilgisayar parçaları almayı düsünuyorum. Üniversite bitene kadar sistem parçaları da bitmiş olur. Peki sizce direkt üniversite bitimini bekleyip para biriktirip hazir sistem mi almalıyım yoksa ilkte dedigim gibi parca parca mi?
Bütçem o zamanın şartlarını bilemeyeceğim için kesin değil ama şu anlık en fazla 25-30 bin TL civarı. Gönlüm kendi seçtiğim parçalarla sistem toplamakta ama hangisi mantikliysa onu yapacağim gibi duruyor.

Uzun bir süre geçmeseydi aralarından toplama daha iyi olurdu ama parçalar sürekli zamlanacağından istediğiniz parçalardan daha kötü parçalar almak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden hazır sistem daha iyi olabilir. Tabii onun da fiyatı artmazsa.

Uzun bir süre geçmeseydi aralarından toplama daha iyi olurdu ama parçalar sürekli zamlanacağından istediğiniz parçalardan daha kötü parçalar almak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden hazır sistem daha iyi olabilir. Tabii onun da fiyatı artmazsa.

Hocam en son üniversite başlamadan önce bakmistim Akakçe'den sanirim o zamandan şu ana biraz daha düşüs olmuş parçalarin bazilarinda.

Hocam en son üniversite başlamadan önce bakmistim Akakçe'den sanirim o zamandan şu ana biraz daha düşüs olmuş parçalarin bazilarinda.

Zaman bu nasıl akacağını bilemiyorum. Alacağınız vakite kadar fiyatlar artardabilir azaladabilir. Siz para biriktirmeye bakın. Alacağınız gün hayırlısı olur inşallah.

Zaman bu nasıl akacağını bilemiyorum. Alacağınız vakite kadar fiyatlar artardabilir azaladabilir. Siz para biriktirmeye bakın. Alacağınız gün hayırlısı olur inşallah.

Teşekkürler hocam şu an düşündüm anakarta parçaları takmayı az çok biliyorum. Ne nereye nasıl takilir az cok aklimda ama riske atmaya değmez ileride fikrim değişebilir hazır sistemler ucuza bulursam buraya atarim alacağım zaman buradan da fikir alip öyle alirim. Ya da toplamaya bakarim.

Hazır sistemler fiyat performans olarak daha mantıklı oluyor. Çok bir fark olmuyorsa taksitle hazır sistem almanı öneririm.

Hazır sistemler fiyat performans olarak daha mantıklı oluyor. Çok bir fark olmuyorsa taksitle hazır sistem almanı öneririm.

Peki hocam bilgi için teşekkürler. Alacağım zaman buraya konu açıp sistemi atarim tavsiyeler dogrultusunda alirim.

Hocam aklıma bir fikir geldi. Ben önce 13-14 civarına bulduğum APU bir hazır sistemi alsam sonrasında para biriktirip ekran kartı alsam(aklımda 40 serisi ekran kartı almak var) olur mu? Yani APU sistemdeki işlemcinin GPU'su ile idare edip sonra para biriktirip mesela RTX 4060 alsam nasıl olur? Uyumsuzluk FPS düşüşleri gibi sorunlar cikar mi ya da sistem bozulur mu?

Son düzenleme:
Uyumsuzluk olmaz, sistem bozulmaz, muadil işlemcilere göre performans kaybın olur. Ben olsam 7300 TL ye 5700g alacağıma 7500 civarına r5 5600 ve ikinci el 1660 ti alırım ki ikinci el daha ucuza bulunabilecek 1050 ti bile onun içindeki ekran kartından iyidir.

Uyumsuzluk olmaz, sistem bozulmaz, muadil işlemcilere göre performans kaybın olur. Ben olsam 7300 TL'ye 5700G alacağıma 7500 civarına R5 5600 ve ikinci el 1660 Ti alırım ki ikinci el daha ucuza bulunabilecek 1050 Ti bile onun içindeki ekran kartından iyidir.

Hocam uzun araştirmalarım sonucu net karar verdim. Yazin otellerde vb. çalışacağım, gastronomi okudugum icin hem alanimda deneyimim olur hem de para kazanirim. Kazandığım parayla da hazır bir sistem+Gaming monitör+Gaming klavye alacağım. Gaming mouse var zaten bende. Tek merak ettiğim şey bende Windows 11 Pro format USB'si var. Ben FreeDOS gelen hazır sisteme direk USB'yi takıp Windows 11 yükleyebilir miyim? Yoksa anahtarini almam lazim?

Hocam uzun araştirmalarım sonucu net karar verdim. Yazin otellerde vb. çalışacağım, gastronomi okudugum icin hem alanimda deneyimim olur hem de para kazanirim. Kazandığım parayla da hazır bir sistem+Gaming monitör+Gaming klavye alacağım. Gaming mouse var zaten bende. Tek merak ettiğim şey bende Windows 11 Pro format USB'si var. Ben FreeDOS gelen hazır sisteme direk USB'yi takıp Windows 11 yükleyebilir miyim? Yoksa anahtarini almam lazim?
Windows'u her zaman ücretsiz bir şekilde yükleyebilirsin. Anahtar aktive etmediğin sürece tema değiştiremezsin, ekranın sağ altında Windows'u etkinleştir yazısı olur, başka da bir fark olmaz. Onu da internette satılan ucuz anahtarla çözebilirsin. Anlayacağın format usb'in ile Windows kurabilirsin. Sen bilgisayarı alana kadar fiyatlar ve teknoloji nereye gider bilmiyorum ama burada olursam yardımcı olurum, konu açıp etiketlemen yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı