25 bin liraya alınacak en iyi monitör

AW3423DW bir türlü bulamadım hocam. Teşekkür ederim aradığım cevap buydu. Neo G7 de titreme ve tarama çizgileri sorunu yaşıyor musunuz? Hdr oyun performansı iyi midir?

Mini LED sanıyorum olede yakın bir kalite verip yakma sorunu olmayan teknoloji değil mi?

Tekil olarak bu olabilir.

Renk arıyorsan bu olabilir aktif kullanıyorum. Çok da memnunum. Biraz MSI var, oyun için önerilmez.

Bunu kullanan tanıdıklarımda var memnunlar. Hz'si düşük gelebilir belki. 4080 performansını iyi bilmiyorum.

İlk attığım 2 monitörler şahsi olarak kullandığım monitörler aşırı memnunum birisini oyun birisini işim için kullanıyorum. Umarım fikir yürütmende yardımcı olmuşumdur. Bu kadar bütçe ayırmadan da güzel bir şeyler satın alabilirsin. 25k gereksiz 4K Hz arıyorsan mantıklı bir tek. 4K 144 üstü bulması da çok zor.

Yazılım ve oyun için kullanacaksan çift ekran kullanmanız sizin acinizdan iyi olur

Hocam konuyla biraz alakasız olacak kusura bakmayın ama G5'te ghosting sorununu sizde yaşıyorsunuz değil mi? Birkaç kişiyle konuştum ama abarttığımı söylediler. Sizin görüşünüz ne monitör hakkında?

Hocam çift ekran kullanamam malesef. O kadar büyük bir alanım yok.
Çift kullanamıyorsanız kesin ultrawide tercih edin. En boy oranından dolayı gösterilen alan daha fazla. Özellikle yazılım gibi işlerde daha çok alandan faydalanırsınız diye düşünüyorum. 34 inç olanları falan da var. Curved oldukları için 32 ler kadar yer ya kaplar ya kaplamaz.

Mini LED OLED'e yakın denebilir ama OLED'in sonsuz kontrast oranına tabi ki erişemez. Yine de insan gözüyle en azından benim gözümde karanlık odada bakınca çok fark gördüğümü söyleyemem. Ayrıca Mini LED, LCD panel olduğu için permanent image retention olarak bilinen statik olarak fazla açık kalınca pixellerin ekranda sonsuza kadar kalması sorunu çok daha nadir yaşanıyor. OLED bu sorunu engellemek adına parlaklık değerlerini çok fazla kısıyor hatta ABL denilen otomatik parlaklık ayarlama kullanıyor bu yüzden LCD parlaklık seviyelerine erişemiyor. Yani biraz da kullanım amacınıza bağlı olarak Mini LED önerebilirim çünkü her teknolojinin kendine has dezavantajları ve avantajları var. Şahsen siyahların OLED ve Mini LED arasında ki farkını ben göremiyorum ama belki sizin gözleriniz daha hassastır. Eğer bilgisayarı iş odaklı kullanacaksanız OLED kesinlikle almayın çünkü statik olarak task bar vs. açık kalınca doğal olarak yanma ihtimali yükselecektir. Ama bu demek değil ki her OLED bu sorundan muzdarip. İnternet üzerinde bazı incelemelerde 3000-5000 hatta 10000 saat açık kalıp pixelleri yanmayan OLED televizyonlar var. Ayrıca Dell bu konu da 3 yıl garanti veriyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…