25 bin TL sistem önerisi

pEmirq

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 5060 | R5 5600 | ASUS PRIME A520M-R | Crucial 500GB | LEXAR THOR 2x8GB 3200MHz
Selam arkadaşlar, Haziran gibi hazır sistem almayı planlıyorum. Bütçeme göre düşündüğüm sistem şu şekilde olacak:
  • Ekran kartı: RTX 4060.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • RAM: 8 GB olabilir ama bütçe yetiyorsa direkt 16 GB almak istiyorum.
Bu sistemle amacım hem oyun oynamak (özellikle FPS ve hikayeli oyunlar) hem de ileride belki yayın ya da içerik üretimi işlerine girebilmek.
Merak ettiğim birkaç şey var.
  1. Bu sistem sizce günümüz için yeterli mi?
  2. 8 GB RAM ile başlanır mı yoksa direkt 16 GB şart mı?
  3. Hazır sistem olarak hangi markaları önerirsiniz? (GameGaraj, Sinerji, Teknobiyotik vs.)
  4. Bu parçalarla darboğaz ya da uyumsuzluk gibi bir sorun yaşar mıyım?
Bu işlerden anlayanların yorumlarına ihtiyacım var. Tavsiyelerinizi gerçekten önemsiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏
Şimdiden teşekkürler!

Not: Sistemi özellikle İncehesap, İtopya, Sinerji veya Gaming.Gen.TR gibi sitelerden almayı düşünüyorum. Yani oralardan önerirseniz çok daha iyi olur.

Son düzenleme:
1080p için ideal. İşlemci ağırlıklı bazı
oyunlarda minimum bir işlemci darboğazı olabilir ya da tam tersi çok GPU ağırlıklı oyunlarda GPU %99 kullanılırken CPU daha rahat çalışır, bu normaldir. Genel kullanımda belirgin bir darboğaz sorunu yaşamazsınız. Onun dışında RAM konusunda kesinlikle taviz vermeyin, direkt 16 GB (2x8 GB) ile başlayın.

1080p için ideal. İşlemci ağırlıklı bazı.
Oyunlarda minimum bir işlemci darboğazı olabilir ya da tam tersi çok GPU ağırlıklı oyunlarda GPU %99 kullanılırken CPU daha rahat çalışır, bu normaldir. Genel kullanımda belirgin bir darboğaz sorunu yaşamazsınız. Onun dışında RAM konusunda kesinlikle taviz vermeyin, direkt 16 GB (2x8 GB) ile başlayın.

Çok sağ olun hocam peki önerdiğiniz bir sistem var mıdır?

Üstat selamlar, benzer bi durumdayım fakat benzer bir sistem sahibi olarak. 16 GB RAM bile yetmemeye başlıyor. Şu anlık problem olmasa da 1 yıl sonra problem olacak gibi. Tavsiyem kesinlikle 16nın altına düşme çıkabiliyorsan 32ye çık zaten bin lira anca oynar. SSD olarak 1 TB almaya özen göster yeni oyunlar 100 GB aşağısında çıkmıyor. 4060 müthiş F/P bir ürün 5600 de aynı şekilde. Nereden alacağın konusunda da tüm youtuber içerik üreticilerini takip et ve hazır sistem tanıtmalarını bekle. 2-3K bu şekilde kar edebilirsin. Saydığın sistem bir tık eski nesil kalacak fakat en az 2-3 yıl işini görür çok rahat. 2-3 yıl sonra da orta ayarlarda oynamaya başlarsın oyunları problem olmaz. Ekstra sorun olursa yardımcı olabilirim.

Üstat selamlar, benzer bir durumdayım fakat benzer bir sistem sahibi olarak. 16 GB RAM bile yetmemeye başlıyor. Şu anlık problem olmasa da 1 yıl sonra problem olacak gibi. Tavsiyem kesinlikle 16'nın altına düşme çıkabiliyorsan 32ye çık zaten bin lira anca oynar. SSD olarak 1 TB almaya özen göster yeni oyunlar 100 GB aşağısında çıkmıyor. 4060 müthiş F/P bir ürün 5600 de aynı şekilde. Nereden alacağın konusunda da tüm YouTuber içerik üreticilerini takip et ve hazır sistem tanıtmalarını bekle. 2-3K bu şekilde kar edebilirsin. Saydığın sistem bir tık eski nesil kalacak fakat en az 2-3 yıl işini görür çok rahat. 2-3 yıl sonra da orta ayarlarda oynamaya başlarsın oyunları problem olmaz. Ekstra sorun olursa yardımcı olabilirim.

Bencede hocam şu anki laptop da 4 GB RAM var aşırı kötü ki artık tarayıcıya zor giriyor. 3 sekme açıyorum birini kapatacağım derken bilgisayar 10-15 saniye donuyor. Artık bende 2x16 almayı düşünüyorum alabilirsem.

Bencede hocam şu anki laptop da 4 GB RAM var aşırı kötü ki artık tarayıcıya zor giriyor. 3 sekme açıyorum birini kapatacağım derken bilgisayar 10-15 saniye donuyor. Artık bende 2x16 almayı düşünüyorum alabilirsem.
En kötü bi tane 16gb tekli olarak seçersin ileride aynısından bi tane daha alırsın bütçede problem olursa. Ama 8 kesinlikle alma derim.

En kötü bir tane 16 GB tekli olarak seçersin ileride aynısından bir tane daha alırsın bütçede problem olursa. Ama 8 kesinlikle alma derim.

Hocam şöyle bir sistem buldum nasıldır? Değişiklik falan yapılması lazım mı?

Bu fiyata DDR5 AM5 sistem bence çok iyi, 700 lira gibi bir fiyat yükselterek kasayı Vento FSP güç kaynaklı olarak seçebilirsin. Onun dışında yeni nesil güzel bi sistem.

Hocam şöyle bir sistem buldum nasıldır? Değişiklik falan yapılması lazım mı?

Gayet iyi duruyor bütcene göre ama yaz tatili, bayram vs. yaklasıyor illaki indirim olacaktır beklemeni şiddetle tavsiye ediyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı