25 bin TL sistem toplama önerisi

Bütçe
25.000

ysk91

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar...

Kuzenimin 20-25 bin TL bütçesi var. Uzun ömürlü (5-10 sene idare edecek) bir sistem istiyor.

Hazır sistemlerde genelde 24 inç monitör, tek SSD (NVMe yok) gibi kısıtlamalar var.
Kendim topluyorum ama ekran kartı fiyatları uçmuş. İkinci el düşünmüyorum.

25 bin TL'ye klavye, mouse, kulaklık dahil sistem toplanabilir diye düşünüyorum ama RX/RTX kartlı, 16 GB RAM'li, sıvı soğutmalı sistemler 25-35 bine çıkıyor.

Monitör olarak “Samsung Odyssey G5 27" 144 Hz 2K Curved” (≈5850 TL) düşünüyorum.
Oyunlar: GTA V, PUBG, Call of Duty, Battlefield gibi oyunları kaldırsın istiyor.

bende RX 580 8GB ekran kartı var Sapphire eski. Bu veya bi GTX 1060 veya 1050 Ti filan alınırmı? Götürürmü daha 5-10 sene bi 27inç ekran ile? şayet götürürse hangi işlemci ve anakart uyumlu olur?

Kasım indirimlerinde almayı planlıyoruz tabi şuan ön planlama olacak bu.
Tavsiye edebileceğiniz “kendin topla” veya monitörlü hazır sistem öneriniz var mı?

Son düzenleme:

Açıkçası 25kya monitor + tüm ekipmanlar toplanırsa ya ekipmanlar en ucuzu olacak ya da sistem kötü olacak. İkinci ele yönelin mutlaka ama kasım'da özellikle(11.11.2025) tarihinde çok büyük indirimler oluyor çeşitli sitelerde mutlaka bunları bekleyin. Şu an ne dense ne yapılsa boş ve gereksiz pahalı olur. Çok çok acilse dediğim gibi mutlaka 2. el alın bu fiyata sıfır tüm ekipmanlar içinde ya ekran kartı olmaz ya da çok düşük olur.

Aslında şöyle bir şey var şu an bende.

GPU: MSI RTX 2060 Super 8 GB 256bit var.
CPU: AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 çekirdek -
Board: Gigabyte B550 Gaming X v2.
Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L.
M.2 NVMe: Samsung 970 EVO Plus.
RAM: Corsair Vengeance LPX 64 GB (2x32 GB) 3000MHz CL16 DDR4.

Bu sistemimi 1920x1080 ve 2560 × 1440 çözünürlüklere 0% darboğaz vs. hesaplayarak ayarlayarak almıştım.

Şu an bu sistemime yeni ekran kartı alacağım Unreal Engine 5 görsel/kodlama işlerinde kastığı için.

Benim RTX 2060 Super 8 GB kutusuna varana kadar bende var. Yenileri 12-13K.
2 el sitelerinde 7500k - 8.500k arası satıyorlar.

Acil 6000-6500 TL'ye satacağım. O zaman ben bunu kuzenime satayım. (Öğrenci değil.)
Geri 25k ya ona toplayacağım sistemde benim sistemi toplayayım. Herhalde en mantıklısı bu olacak. Tabii 11 Kasım indiriminde alırsak tüm bileşenleri daha uygun olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

7K'ye sat en mantıklısı dediğin gibi kendi sistemini de ona topla ama kasım indirimde.

Artı olarak RAM'ların MHz'si aşırı düşük, günümüzde en az 3600 MHz olması gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
7K'ye sat en mantıklısı dediğin gibi kendi sistemini de ona topla ama kasım indirimde.

Artı olarak RAM'ların MHz'si aşırı düşük, günümüzde en az 3600 MHz olması gerekiyor.
Ramlerim CL16 yanlız düşük bi CL değil

RAM'lerim CL16 yalnız düşük bir CL değil.

RAM'lerinin MHz'si düşük diyorum zaten CL değil konu, istiyorsan ChatGPT'ye sorabilirsin fakat MHz'si aşırı düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…