25 bin TL'ye 4K IPS monitör önerisi

Bütçe
25000 TL
Stoğa gelirse bu olabilir;

Şu an için bunlardan iyisi yok değil mi hocam IPS olarak sanırsam?

Stoğa gelirse bu olabilir;

Şunun farkı ne hocam mesela 180Hz dışında.

Son düzenleme:
Edge lit IPS e bu paraları vermek= paramın kıymeti yok demek.

Havada karada yer.

Şu konuya göz atın derim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Edge lit IPS'e bu paraları vermek= paramın kıymeti yok demek.

Havada karada yer.

Şu konuya göz atın derim:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam G65B beni üzdü ölü piksel olsun başka sorun çıkma korkusu vs. Samsung hiç sıcak bakmıyorum nedense kaliteli bir IPS neden yok onu anlamadım ben.

Hocam G65B beni üzdü ölü piksel olsun başka sorun çıkma korkusu vs. Samsung hiç sıcak bakmıyorum nedense kaliteli bir IPS neden yok onu anlamadım ben.
IPS kaliteli de üst segment de kalitesini artıramıyor. Şu an 11k ya satılan H27e6 ile AW2725QF arasında çözünürlük haricinde bir upgrade yok.

Renk kapsamı ve kontrast da ktc önde. Parlaklık da aynılar. Ama fiyat farkı 2 kat. 🙂

H27e6 zaten %162srgb volume değerine sahip daha ne kadar doygun olacak?
Parlaklık desen 480nit, daha ne kadar çıkacak?
Kontrast desen 1500:1 daha ne kadar çıkacak?

IPS de bu zirve zaten. QD olanlar biraz daha geniş renk kapsamına sahip o kadar. Kontrast ve parlaklık limit de.

Va da böyle değil. IPS de olmayan kontrast var. HDR istiyorsan ki bu bütçede istersin neo g7 gibi bir şey alman lazım. IPS ile olmaz bu iş. En az mini led olması lazım ki bir şeye benzesin IPS.

Aw2725qf

Screenshot_20251115_003209_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Neo g7 (ikinci görsel de Local Dimming aktif edilmiş) siyahlar neredeyse tam siyah
Screenshot_20251115_003247_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

32" olacaksa bulabilirsen ikinci el pazarından XG32UQ.

Ben onu almayı düşünüyordum fakat onun yerine yeni nesil XG32UCG modelini bekliyorum Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum.

IPS kaliteli de üst segment de kalitesini artıramıyor. Şu an 11k ya satılan H27E6 ile AW2725QF arasında çözünürlük haricinde bir upgrade yok.

Renk kapsamı ve kontrast da KTC önde. Parlaklık da aynılar. Ama fiyat farkı 2 kat. 🙂

H27E6 zaten %162sRGB volume değerine sahip daha ne kadar doygun olacak?
Parlaklık desen 480nit, daha ne kadar çıkacak?
Kontrast desen 1500:1 daha ne kadar çıkacak?

IPS de bu zirve zaten. Qd olanlar biraz daha geniş renk kapsamına sahip o kadar. Kontrast ve parlaklık limit de.

VA da böyle değil. IPS de olmayan kontrast var. HDR istiyorsan ki bu bütçede istersin Neo G7 gibi bir şey alman lazım. IPS ile olmaz bu iş. En az mini LED olması lazım ki bir şeye benzesin IPS.

AW2725QF.

Eki Görüntüle 2604921

Neo G7 (ikinci görsel de local dimming aktif edilmiş) siyahlar neredeyse tam siyah.
Eki Görüntüle 2604922

Peki kaliteli IPS ne önerirsin hocam şunu al tatmin eder piyasadaki IPS'lerden çok iyi renk olsun malzeme kalitesi olsun diyebileceğin.

32" olacaksa bulabilirsen ikinci el pazarından XG32uq.

Ben onu almayı düşünüyordum fakat onun yerine yeni nesil XG32ucg modelini bekliyorum Türkiye'ye ne zaman gelir bilmiyorum.

Şu an adam gibi IPS yok mu yani piyasada 4K 32inç ya da 27inç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı