25 bin TL'ye kadar işlemci önerisi

Bütçe
25.000

mmrtyq

Yoctopat
Daha fazla  
Aklımda bu iki işlemci var yorumlarınızı merak ediyorum.
Intel Core Ultra 9 285K 3.2GHz 36MB önbellek 24 çekirdek 1851 3nm tray işlemci.
AMD Ryzen 7 9800x3D sekiz çekirdek 4.7 GHz kutulu işlemci.
Fikirlerinizi önerilerinizi ögrenebilir miyim?

Ne için kullancaksınız? ona göre yorum yapmak daha sağlıklı.

Oyun içinse 9800X3D üzerine bir işlemci şu anda yok.

Ne için kullancaksınız? ona göre yorum yapmak daha sağlıklı.

Oyun içinse 9800X3D üzerine bir işlemci şu anda yok.
oyun için kullanıcam sadece iş falan yapmayacağım ama intelin çekirdeği fazla diye aklım kaydı bilgim yok pek

9800x3D. Soğutucu ile kullan.

9800x3D. Soğutucu ile kullan.
sogutucu derken ne almam gerekiyor anakartımda yok uygun anakart için bütçem az

oyun için kullanıcam sadece iş falan yapmayacağım ama intelin çekirdeği fazla diye aklım kaydı bilgim yok pek
Oyunlar genelde çok fazla çekirdek kullanmaz. Oyun için işlemcinin kralı 9800x3d'dir. Ultra 9 oyun için gereksiz pahalı olacaktır. Boşuna para vermenize gerek yok.

Örnek :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınız yoksa iş değişir, bu iki işlemci için de (özellikle intel) en azından orta segment bir anakart gerekir. İntel için ise üst segment bir anakart tavsiye ederim. Ayrıca bu işlemciler güçlü olduğu için muhtemelen kuvvetli bir hava soğutma almanız gerekecek. 7-8bin tl bu masraflar tutacaktır.

Bana kalırsa 9800x3d yerine 7800x3d'nin f/p oranı daha iyi.

Oyunlar genelde çok fazla çekirdek kullanmaz. Oyun için işlemcinin kralı 9800x3d'dir. Ultra 9 oyun için gereksiz pahalı olacaktır. Boşuna para vermenize gerek yok.

Örnek :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakartınız yoksa iş değişir, bu iki işlemci için de (özellikle intel) en azından orta segment bir anakart gerekir. İntel için ise üst segment bir anakart tavsiye ederim. Ayrıca bu işlemciler güçlü olduğu için muhtemelen kuvvetli bir hava soğutma almanız gerekecek. 7-8bin tl bu masraflar tutacaktır.

Bana kalırsa 9800x3d yerine 7800x3d'nin f/p oranı daha iyi.

çok teşekkür ederim videoda açıklayıcı oldu 9800x3d için tüm bütçemi zorlayabilirim gibi orta segment bir anakart önerin varsa çok sevinirim

çok teşekkür ederim videoda açıklayıcı oldu 9800x3d için tüm bütçemi zorlayabilirim gibi orta segment bir anakart önerin varsa çok sevinirim
Asus Gaming TUF B650M-E Plus
Gigabyte B650M Aorus Elit AX
Gigabyte B650M Gaming X AX
Gigabyte B650M Eagle AX
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi

Şöyle bir liste var, bu listeden de bakabilirsiniz.

Yazdıklarımdan en iyisi Aorus fakat en ucuzu ile aynı performansı alacaksınız, sadece size sağladıkları değişiyor. Örnek veriyorum birinde 3 tane m2 slotu varsa birinde 2 tane var, birinde thunderbolt desteği vardır vb.vb. Çok ucuz bişey almayın yeterli.

Yine de Anakart konusunda tekrardan konu açarsanız hepimiz yine destek oluruz.

Asus Gaming TUF B650M-E Plus
Gigabyte B650M Aorus Elit AX
Gigabyte B650M Gaming X AX
Gigabyte B650M Eagle AX
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi

Şöyle bir liste var, bu listeden de bakabilirsiniz.

Yazdıklarımdan en iyisi Aorus fakat en ucuzu ile aynı performansı alacaksınız, sadece size sağladıkları değişiyor. Örnek veriyorum birinde 3 tane m2 slotu varsa birinde 2 tane var, birinde thunderbolt desteği vardır vb.vb. Çok ucuz bişey almayın yeterli.

Yine de Anakart konusunda tekrardan konu açarsanız hepimiz yine destek oluruz.
tamam teşekkürler açacagım konu tekrardan yeniyim cok bilmiyorum hemen çözeyim istedim kusura bakmayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı