25 bin TL'ye kadar televizyon önerisi

ezgin

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2021
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçe en fazla 25 bin. Altus 65 inç A101'e gelmiş onu düşünüyorum. Sizce iyi mi? Alınır mı? Ya da başka mı almalıyım? Çok televizyondan anlayan biri değilim. Xiaomi TV var 55 inc 21000 TL. Onu tam bilmiyorum.
 
Çok teşekkürler. Ben Onvo kullanıyordum LED'leri birden arızalandı çöp oldu. Onun için Onvo'ya sıcak bakmıyorum marka olarak. Başka öneriniz var mı? Next'ye diye bir marka var Amazon'da onun yorumları da iyi. Bir bilginiz var mı onun hakkında.

Next'in 32 inç TV'lerinden bolca sattım olumsuz geri dönüş almadım kendim de mutfakta kullanıyorum sadece işlemcisi yavaş. Android TV olduğu için biraz zayıf bir işlemci var düşük bütçeye göre. Panel kalitesi güzel kumandası falan gayet kaliteli. Muhtemelen siz 50 inç ve üstü alacağınız için içindeki işlemci de güçlü olur sorunsuz kullanırsınız. İş yerimde yıllardır Next marka ürün satıyorum gerçekten fiyatına göre çok kaliteli ürünleri var ama sanırım birçok ürününü başkasına ürettirip etiket basıyor. Kendi ürettikleri de var ama yüzde kaçı kendi üretimi bilmiyorum.
 
Çok teşekkürler. Ben Onvo kullanıyordum LED'leri birden arızalandı çöp oldu. Onun için Onvo'ya sıcak bakmıyorum marka olarak. Başka öneriniz var mı? Next'ye diye bir marka var Amazon'da onun yorumları da iyi. Bir bilginiz var mı onun hakkında.
Yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz. Boyut olarak 55 inç yeterliyse kesinlikle öneriyorum bu modeli renk ve parlaklık olarak çok güzel:
 
Yaklaşık 2 aydır kullanıyoruz. Boyut olarak 55 inç yeterliyse kesinlikle öneriyorum bu modeli renk ve parlaklık olarak çok güzel:
bütçem çok yok alırsam qled olan 55 inç modelini alabilirim
 
bütçem çok yok alırsam qled olan 55 inç modelini alabilirim
O da alınabilir fiyatına göre. VA panel. QLED olmayan 55 inç modeli IPS panel. QLED VA kombini mi düz IPS mi daha iyi renk verir emin değilim. VA panelde siyahlar daha siyah gözükür. Ama ekrana yandan bakınca renkler bozulur. IPS'te karanlık siyah veremez pek ama yan açılardan da neredeyse hiç görüntü bozulmaz.
 
30k civarına TCL P79K aldım 2 gün önce kuruldu. Servis konusunda - müşteri hizmeti vb. konusunda memnun kalmadım. 1 tane 16-20 yaş civarı teknoloji meraklısı bir genç kardeşimizle 30 yaşlarında arkadaş kurulum yaptı test vs. yapmadan gitti. VESA desteğinden/ölçülerinden falan haberleri yoktu. Müşteri hizmetlerinden de aldığım bilgilerin kritik olan bazı bilgilendirmelerin arkası boş çıktı. TV'de sorun olduğunu düşündüğüm için talep oluşturttum gelen servis Samsung TV var bende o da böyle dedi. Yönlendirdikleri serviste sorunu anlatmak veya ele almak yerine ikna etmek üstüne gelmiş gibiydi. Biraz ışık sızması ve piksel olarak sorunlu "bence". Belki bendeki ürün öyledir. Ama servisi falan yok diyor... TV'yi ulusal kanal odaklı kullanacaksan ek uydu alıcısı almanı öneririm. Kanal yeri değiştirmek - düzenlemek eziyet gibi bir şey benim gördüğüm kadarıyla. Kanalları 3-4 tane seçip taşıma olayı yok. Tek tek gidip 300'deki kanalı da 20. sıraya getiriyorsun 500'deki kanalı da aynı şekilde. İşletim sistemi tarafı benim gördüğüm 1-2 günlük kullanımda üzmez gibi duruyor şimdilik. Şu an alır mısın desen almam.

TCL V6C ya da V6B modelini araştırmıştım parlaklık olarak galiba arkadaşın atmış olduğu Next ile yakındı inceleme videolarında. Bana biraz karanlık gözüktü ekranı incelediğimde. Belki mağazadaki stok ayarları düşük olabilir. Vatan Bilgisayar'da satışta olması lazım. Ya da gittiğim şubede bulunuyordu. Görmek için yine yakında mağaza varsa bir gidip görebilirsin.

Thomson TV için bence gidebilirsen bir MediaMarkt'ta gidip fiziki olarak görebilirsen senin için iyi olur. Hala şubelerinde var mıdır bilmiyorum. Varsa eğer en azından TV'nin ekranı, parlaklığı, YouTube vb. şeylerdeki performansını görürsün. Benim gördüğüm kadarıyla alınabilir mi dersen evet derim. Görsel - ışık yeterliliği ve renkler olarak kısa süreli fiziki inceleme ile söylüyorum bunu.

Next TV'leri fiziki olarak görme şansın olmadığı için biraz kafan karışabilir. Beklenti olarak çok özellik aramıyorsan yine senin işini görür. 26k civarında olmasına rağmen zaman zaman fiyatı düşüyor muhtemelen bu ay içinde yine 24K bandına düşer. Belki daha aşağıya bile düşebilir. Acil gibi bir durum söz konusuysa şu an daha uygun fiyatlı olanı alsan da memnun edecektir. Çünkü 26k fiyatı olan TV'nin verimli olarak "MiniLED" performansı almayı beklemektense daha ideal ve verimli olacağını düşündüğüm GFSG8 alıp uygulama vs. kullanacak olsan bile aradaki farka da TV Box alabilirsin. Tabii eğer yeterli bulmazsan uygulama tarafını. Ki bence gerek kalmayacaktır. Bu arada şuan 26k olan benim şahsi düşüncem fazlaca tutulduğu için bu fiyatlarda. Normalde 20k fiyat altında cidden çok satın alan oldu okuduğum kadarıyla. Yani şuan pahalıda diyebiliriz gerçek değerine ulaştı da diyebiliriz. Alan arkadaşlar daha sağlıklı yorumlayabilir durumu.

Onvo TV'lere sıcak bakmadığın için o markayı geçtim. Ama F/P ve uygun fiyatlı TV olarak başlıca markalardan. Özellikle 20k civarında. TV alırken sanırım 5-6 modelini araştırdım ve inceleme videosu izleyip, değerlendirme okudum 2 modeli arasında bile fiyatları 1-2K oynamasına rağmen farklar karar değiştirmeye itiyordu.

Xiaomi konusunda çok inceleme falan göremedim. Biraz ışıklı ortamda yansıma yapacak korkusu olmuştu bende o yüzden vazgeçmiştim. Bence 25-26k civarında ödeme yapıp 55" almaktansa Next GFSG8 65" olan alınmalı sanki. Eğer boyut konusunda büyük olmasını istiyorsan.

Kısaca özetlemek gerekirse Next ya da Thomson almak Onvo senin tarafından elenmişken mantıklı olur gibi. Tam olarak neye öncelik verdiğini bilmediğimden çok detaya girmedim.

Şahsen araştırmam ve edindiğim tecrübe doğrultusunda söyleyeceklerim bu kadar. Umarım sorunsuz ve memnun olacağın bir seçim yaparsın.
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı