25 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
25000

hertz52

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam;

Yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Modelleri 5 taneye kadar indirdim. 1-2 gün içinde bir tanesinin siparişini vereceğim ancak hangisi sizce daha mantıklı olur? Hangisi daha çok iş görür bir de siz bakın ve mümkünse fikir verin istedim. Hepsi özellik olarak birbirine yakın aslında ancak konu hakkında tecrübeli, bilgili arkadaşlar yazarsa memnun olurum. PC'yi hem yazılım, programlama, müzik yapımı (FL Studio, Cubase vb. programlar) hem de oyun oynamak için kullanmak istiyorum.

Herhangi bir tanesinde kronik bir sorun var mıdır? Bilen ayrıca iletirse memnun olurum. Bunlar dışında MSI ile ASUS arasında kaldığımı da belirmek isterim ancak sizin beşini de değerlendirmenizi rica ediyorum. Farklı fikirlere de açığım.

Modelleri aşağı linkliyorum. Bütçe olarak maksimum 25K ayırdım. Eklediğim linkler bulabildiğim en ucuz satış fiyatlarıdır. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

MSI KATANA GF66 11UC-1087TR I7-11800H 16GB DDR4 RTX3050 GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6 FHD 144Hz W11 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

https://www.hepsiburada.com/casper-...eedos-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00002R2PMV

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82k100kdtx-p-HBCV00001VQ5V3

ASUS Rog Strıx G15 G513ıc-hn095 Amd Ryzen 7 4800h 16gb 1tb 4gb Rtx3050 Fhd 144hz Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

MSI KATANA GF66 11UC-1087TR I7-11800H 16GB DDR4 RTX3050 GDDR6 4GB 512GB SSD 15.6 FHD 144Hz W11 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Son düzenleyen: Moderatör:
Casper sakın almayın ve MSI katana modellerinde kullanılan panel tipi TN olabiliyor. TN panel gözünüzü hem yorar hem de daha kötü bir kullanım deneyimi sunar.

Arkadaşlar selam;

Yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Modelleri 5 taneye kadar indirdim. 1-2 gün içinde bir tanesinin siparişini vereceğim ancak hangisi sizce daha mantıklı olur? Hangisi daha çok iş görür bir de siz bakın ve mümkünse fikir verin istedim. Hepsi özellik olarak birbirine yakın aslında ancak konu hakkında tecrübeli, bilgili arkadaşlar yazarsa memnun olurum. PC'yi hem yazılım, programlama, müzik yapımı (FL Studio, Cubase vb. programlar) hem de oyun oynamak için kullanmak istiyorum.

Herhangi bir tanesinde kronik bir sorun var mıdır? Bilen ayrıca iletirse memnun olurum. Bunlar dışında MSI ile ASUS arasında kaldığımı da belirmek isterim ancak sizin beşini de değerlendirmenizi rica ediyorum. Farklı fikirlere de açığım.

Modelleri aşağı linkliyorum. Bütçe olarak maksimum 25k ayırdım. Eklediğim linkler bulabildiğim en ucuz satış fiyatlarıdır. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

https://www.hepsiburada.com/casper-...eedos-tasinabilir-bilgisayar-p-HBCV00002R2PMV

https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-82k100kdtx-p-HBCV00001VQ5V3

ASUS Rog Strıx G15 G513ıc-hn095 Amd Ryzen 7 4800h 16gb 1tb 4gb Rtx3050 Fhd 144hz Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Monster Abra A5 v18.2.6 i7-11800h 8 GB 500 GB SSD RTX3050 Ti 144Hz 15.6" dos ile MSI katana GF66 12UC-258xtr dizüstü bilgisayar, 15.6 FHD 144Hz, Core i5-12500h, 8 GB RAM, RTX3050 4 GB, 512 GB SSD, dos, siyah arasında kaldım. Bir de Victus'un 16.1 ekranı var sıkıntı bence cok nadir ara bir model

Son düzenleme:
Hepsinden daha iyi Excalibur sorunlu MSI katana serisi fırın gibi.
Yanıt için teşekkür ederim. HP için sonraki mesajda düşündüklerimi ilettim ama bilemiyorum. Isınma problemi olmasa da dediğim gibi 8 GB RAM kullanmak istemiyorum. MSI'ı diğer sitelere göre attığım linkte çok ucuza satıldığı ve insanlar arasında belli bir popülerliği olduğu için tercih etmiştim ancak bu seride kronik ısınma sorunu var sanırım anladığım kadarıyla. Karar vermek gerçekten çok zor.

Casper sakın almayın ve MSI katana modellerinde kullanılan panel tipi TN olabiliyor. TN panel gözünüzü hem yorar hem de daha kötü bir kullanım deneyimi sunar.
Yanıt için teşekkür ederim. Evet, MSI TN panel tipindeymiş IPS değil. Bu çok fazla göz yorar, renklerde sorun olur diyorsanız MSI'ı çıkarınca Asus ve Lenovo kalıyor geriye. Bir de arkadaşın gönderdiği HP model var. Şu; HP Victus Laptop 16 - E1006NT AMD Ryzen 7 6800H 8GB RAM 512GB SSD 4GB GeForce RTX 3050TI 16.1 inç FHD 144 Hz FreeDos Mavi 68S22EA - HP Store Türkiye
Ama HP de almak istemiyorum. Yıllar önce bir kere almıştım, çok fazla ısınma sorunu vardı. Belki şimdi düzelmiştir tabii bilemiyorum. Bir de 8 GB RAM kullanmak istemiyorum açıkçası. Çevremde de kullanan yok hiç. Asus, Lenovo ve bu HP modellerin hepsi IPS ekran kullanıyor. Artık bir tane seçmek istiyorum ancak bu kadar para vereceğim, almışken en mantıklısı olsun istiyor insan bu ekonomide.

Monster Abra A5 v18.2.6 i7-11800h 8 GB 500 GB SSD RTX3050 Ti 144Hz 15.6" dos ile MSI katana GF66 12UC-258xtr dizüstü bilgisayar, 15.6 FHD 144Hz, Core i5-12500h, 8 GB RAM, RTX3050 4 GB, 512 GB SSD, dos, siyah arasında kaldım. Bir de Victus'un 16.1 ekranı var sıkıntı bence cok nadir ara bir model

Bence 16.1 inç ekran çok iyi ancak bunlardan ben olsam Monster'ı seçmezdim. Bir arkadaşım Abra kullanıyordu ama memnun değildi. Çok fazla ısınıyor diyordu. Gerçi üstte MSI'ın bu modeli için de aynısı söylenmiş. Başka bir arkadaş da ilk aldığında çok memnundu Abra'dan. Sonra durum ne oldu bilmiyorum. Galiba bu fiyat aralığındaki modellerde ısınma sorunu var hafiften.

Son düzenleme:
Yanıt için teşekkür ederim. HP için sonraki mesajda düşündüklerimi ilettim ama bilemiyorum. Isınma problemi olmasa da dediğim gibi 8 GB RAM kullanmak istemiyorum. MSI'ı diğer sitelere göre attığım linkte çok ucuza satıldığı ve insanlar arasında belli bir popülerliği olduğu için tercih etmiştim ancak bu seride kronik ısınma sorunu var sanırım anladığım kadarıyla. Karar vermek gerçekten çok zor.

Yanıt için teşekkür ederim. Evet, MSI TN panel tipindeymiş IPS değil. Bu çok fazla göz yorar, renklerde sorun olur diyorsanız MSI'ı çıkarınca ASUS ve Lenovo kalıyor geriye. Bir de arkadaşın gönderdiği HP model var. Şu; HP Victus Laptop 16 - E1006NT AMD Ryzen 7 6800H 8GB RAM 512GB SSD 4GB GeForce RTX 3050TI 16.1 inç FHD 144 Hz FreeDos Mavi 68S22EA - HP Store Türkiye
Ama HP de almak istemiyorum. Yıllar önce bir kere almıştım, çok fazla ısınma sorunu vardı. Belki şimdi düzelmiştir tabii bilemiyorum. Bir de 8 GB RAM kullanmak istemiyorum açıkçası. Çevremde de kullanan yok hiç. ASUS, Lenovo ve bu HP modellerin hepsi IPS ekran kullanıyor. Artık bir tane seçmek istiyorum ancak bu kadar para vereceğim, almışken en mantıklısı olsun istiyor insan bu ekonomide.

Bence 16.1 inç ekran çok iyi ancak bunlardan ben olsam Monster'ı seçmezdim. Bir arkadaşım Abra kullanıyordu ama memnun değildi. Çok fazla ısınıyor diyordu. Gerçi üstte MSI'ın bu modeli için de aynısı söylenmiş. Başka bir arkadaş da ilk aldığında çok memnundu Abra'dan. Sonra durum ne oldu bilmiyorum. Galiba bu fiyat aralığındaki modellerde ısınma sorunu var hafiften.

En mantıklısı HP almak olur. Victus serisi alt bir seri değil.

Bu arada arkadaşlar iyi bir soğutucu alsak ısınma sorununu çözeme miyiz? Oyunları zaten full grafikte oynamak gibi bir amacım yok. Orta grafik ayarları benim için yeterli. MSI'da TN panel var denildiği gibi. Çok mu sıkıntı olur, fazla mı göz yorar?

En mantıklısı HP almak olur. Victus serisi alt bir seri değil.
Tamamdır buna da bakayım bir. Diğer modellerine, yorumlara vs.

Bu arada arkadaşlar iyi bir soğutucu alsak ısınma sorununu çözeme miyiz? Oyunları zaten Full grafikte oynamak gibi bir amacım yok. Orta grafik ayarları benim için yeterli. MSI'da TN panel var denildiği gibi. Çok mu sıkıntı olur, fazla mı göz yorar?

Tamamdır buna da bakayım bir. Diğer modellerine, yorumlara vs.

Evet MSI çok sorun çıkarır. Soba gibi bir işlemciyi tek fan koymuşlar ve kasa ve ekran kalitesi kötü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı