İnternet hızım 25 Mbps ve hız testinde de buna yakın değerler alıyorum. Ancak oynadığım iki oyunda da (Counter Strike:Global Offensive ve Battlefield 4) 100+ üstünde ping değerleri alıyorum ve oyunda lag problemleri yaşıyorum. Hiçbir şeyde değişiklik yapmadım, öncesinde sorunsuz oynarken son 3 gündür bu sorunla karşı karşıyayım. Nedeni ne olabilir nasıl çözerim?
Oyun oynarken Wifi'ı kapatın. CS:GO için oyun ayarlarından maksimum pingi 150'den 70'e düşürün. Bu ayar daha yakındaki sunuculara bağlanmanızı sağlayacaktır. Ek olarak WTFast adlı uygulamayı yükleyebilirsiniz. Pingi düşürdüğüne inanmıyordum ancak BF4'te deneyince 10 ping düşürdüğünü farkettim.
Hepsi için geçerli değil ama ne kadar uzaktaki bir sunucuya bağlanırsanız ping değeriniz o kadar yükselir. Oyunu bilmiyorum ama Ömer Özgenç'in dediği gibi bulunduğunuz yere daha yakın olan sunuculara bağlanıp deneyebilirsiniz. Ek olarak arka planda çalışan uygulamaların interneti kullanıp kullanmadığını kontrol edin.
Bağlanma şeklin ile değişebilir bu durum ve oyun serverlarının yoğunluğuna ve kalitesine bağlı olarak da ping seviyelerinde yükselme yaşanabilir, varsa dns ayarlarını sıfırlayın