25 TL Laptop İçin Soğutucu Yapmak

25 TL lik bir laptop soğutucu pek işine yaramayacaktır.Keza bende 60 TL gibi bir fiyata almıştım.Nerden baksan 3 - 5 derece belki düşürmüştür. Gerçekten soğutma istiyorsan çok kaliteli birşey bakmalısın.

Dizüstü bilgisayarlarda tabla şeklinde kullanılan soğutucuların çok etkili olmadığını düşünüyorum.
Şu şekilde; https://www.amazon.com/Evercool-Magic-Notebook-Cooler/dp/B00160Q9RG bir ürün alabilirsin ya da tasarımı buna benzer şekilde bulabilirsen 5cm çapında blower fanı ters çalıştırarak yani havayı yanlardan çekip merkezden dışarı atacak şekilde etrafını kartonla kapatarak el yapımı bir ürün yapabilirsin.

Nasıl takmayı düşünüyorsun? Bu PC için.

Bir şekilde montaj ederim. Montaj eğer uçuk olmazsa(100-200 TL gibi) bütçeye dahil değil. Benim aklımda ise fanın 1 kenarını çıkartarak bilgisayarın yanına(Soğutma kanallarına) koyarak soğutma var.

laptoplarda soğutma işlemi ciddi bir şekilde yapılmalıdır , aksi takdirde performans alamazsınız veya en kötüsü sıcaktan dolayı donanımlarınıza zarar verebilirsiniz bu sebeble fiyatı arttırıp daha iyi fanlar almalısınız ki her fan her laptopa uymaz.(Bunun için 25TL ye laptop altı düşük bir soğutucu fan alabilirsiniz.)

Bir şekilde montaj ederim. Montaj eğer uçuk olmazsa(100-200 TL gibi) bütçeye dahil değil. Benim aklımda ise fanın 1 kenarını çıkartarak bilgisayarın yanına(Soğutma kanallarına) koyarak soğutma var.
En ucuz yoldan kartonla fanın etrafını kapatarak dizüstü bilgisayarın hava çıkışından hava çekecek yönde yerleştirebilirsiniz. Kasanın üzerine gelecek kısımda latex eldivenleri kullanabilirsiniz iyi vakum sağlaması için. Güç kaynağı konusuna gelecek olursak usb'den güç alarak çalışan herhangi bir cihazın kablosunu keserek fanın güç kablosuna doğrudan bağlayabilirsiniz. 5TL gibi fiyatlara satılan USB Vantilatör PL-474 pervaneler var onlar olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…