25 yaşından sonra piyano çalmak

25 yaşından sonra sıfırdan efsanevi şekilde piyano çalıp çalamayacağımı öğrenmek istiyorum. Böyle içinden geçip sular seller gibi çalmam kaç senemi alır? Müzisyen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenmenin yaşı yoktur hocam.[emoji4] Tabiki çok iyi bir şekilde çalabilirsiniz. Öğrenme hızı ise sizin yeteneğinize, isteğinize, çalışmanıza ve eğitmeninize bağlı bir durum. Cok sıkı bir çalışma iyi bir eğitim ile, 3-4 sene içinde oldukça iyi yerlere gelinebilir. Size tavsiyem, eğitmeninizi iyi seçip, müziksel teori ağırlıklı bir eğitim almanız olur. Teori kısmını iyi öğrenmeniz, size çok ama çok büyük bir artı sağlar. Müzik dili her enstrümanda aynı olduğu için, başka bir enstrüman çalarken, sadece o enstrümanin teknikleri ve alışma süreci zorlu olur. Örneğin Re dorian dizisi, gitarda da piyanoda da, bağlamada da, kemanda da ve diğer enstrümanlarda da aynı notaları içerir. Bu yüzden teorik kısma çok önem verin.

Bugün bir gençlik merkezine gittim ve oraya bir piyano koymuşlar isteyen herkes çalabiliyor yani muazzam bir olay. Ama başına hiçkimse geçmedi. İçimden çok istedim çalabiliyor olmayı. Yakın bir zamanda bir müzik kursuna yazılıp piyano üzerinde yoğunlaşmayı düşünüyorum.

Umarım istediğiniz yere gelirsiniz. Sabır ve azim ile yapılmayacak bir şey değil.[emoji4]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…