25 yaşından sonra üniversite okumak mantıklı mıdır?

bugaripbiryolcu

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar 24 yaşındayım ve 25 yaşına gireceğim. Seneye 25 yaşında ilahiyat başlamak istiyorum. Sınava 7 ay kala hem sayısal hem sözel çalışırken sayısal çalışmayı bıraktım. Sizlere soracağım, ezber yeteneği de kötü olan birisinin ilahiyat okuması ve yaşının 25 olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında iş hayatım fazla olmadı en fazla 2 yıl kadar çalışmışımdır. Ailem destek vereceğini okumam gerektiğini de bir yandan belirtiyor ama ben ne yapacağımı bilemiyorum. Sizden de bu konuda akıl istiyorum. Eğer böyle arkadaşlarım varsa tecrübelerini aktarsınlar. Kaldı ki üniversiteye girdim. Kendimden yaşça küçüklerle nasıl bir hayatım olacak? Bu da ayrı bir konu. Her türden sorulan sorulmayan şekilde cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak ilahiyat ezberi iyi olmayan biri için bazı derslerde ciddi sıkıntı çıkaracaktır. Onun dışında iş bulma olasılığın çoğu bölüme göre daha yüksek ki bu da bir artıdır. Yaş sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama iş bulayım diye okunacak , para kazanayım diye çalışılacak bir alan değil eğer alana bir karşıtlığın varsa.

Arkadaşlar 24 yaşındayım ve 25 yaşına gireceğim. Seneye 25 yaşında ilahiyat başlamak istiyorum. Sınava 7 ay kala hem sayısal hem sözel çalışırken sayısal çalışmayı bıraktım. Sizlere soracağım, ezber yeteneği de kötü olan birisinin ilahiyat okuması ve yaşının 25 olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Aslında iş hayatım fazla olmadı en fazla 2 yıl kadar çalışmışımdır. Ailem destek vereceğini okumam gerektiğini de bir yandan belirtiyor ama ben ne yapacağımı bilemiyorum. Sizden de bu konuda akıl istiyorum. Eğer böyle arkadaşlarım varsa tecrübelerini aktarsınlar. Kaldı ki üniversiteye girdim. Kendimden yaşça küçüklerle nasıl bir hayatım olacak? Bu da ayrı bir konu. Her türden sorulan sorulmayan şekilde cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba. Öncelikle ailenin sana destek olması çok kıymetli. İlahiyat okuyan yurt arkadaşlarım vardı ve bölümün zor olduğunu söyleyerek çok fazla ezber yapıyorlardı.
Ezber yeteneği doğuştan gelen bir şey değil, sonradan da kazanılabilir. Eğer bölümü severek okuyacaksan bazı zorluklarına katlanmalısın.

Son olarak hayat sana bir kere veriliyor ve yapmak istediğin bir şeyi şu an yapabileceğin halde yapmazsan gelecekte pişman olabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı