250 CC maxi scooter ile otoyol korkusu geçer mi?

Paxolachill

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus tuf 3060
R5 5600X
PRIME B450M-A II
Apace Panther 8x2
Samsung evo 970
Arkadaşlar, selam.
125 CC'lik scooter'ım var ve kilomdan dolayı 75-80 km/s hızlarda takılan, çok hız yapamayan biriyim. Olay şu: E5 bir nebze idare ediyor ama uzun yola çıkmak istediğimde otoyollar, köprüler ve yüksek süratli yollar beni her zaman korkutuyor. Bir de kuryelikten kalma Yemeksepeti çantası kullandığım için rüzgâr yiyince motor ciddi savruluyor. Bu yüzden sağ şeritte gitsem bile kendimi rahat hissedemiyorum. Bu korku yüzünden şehir içi otoyollara ve bağlantı yollarına neredeyse hiç çıkmıyorum.
Yakında 250 CC bir maxi scooter'a geçeceğim ve arka çanta kullanmayacağım. Sizce bu korku geçer mi? Rüzgâr yeme ve savrulma olayı belirgin şekilde azalır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rüzgar yemen azalır çünkü motorun ağırlığıda yükseliyor seninde sanırsam kilon var tam oturur motor yola çok hızda yapmıyorsun solamalarda vs 250cc iyidir hangi marka model düşünüyorsun

Arkadakı o canta yuzunden olumden donmuslugum var. Akan trafıkte sag serıtte yol alırken esen ruzgarda neredeyse sol serıte kadar savrulmustum, dusmemek ıcın hakımıyetımı saglamaya calısıyordum neyse ki dıger serıtler o an bostu. Arkadasların dedıgı gıbı yuksek hızlara uygun motosıklet ıle asarsın korkunu.

O bez tarzı ys çantaları yüzünden kaza yaptım ben tak çıkar yaptım en sonunda dioma kişisel kullandımda direk evde bırakıyorum. Motorun dengesini ciddi anlamda bozuyordu bende. 250cc bir scooterda çok rahatlarsın emin ol.

Rüzgar yemen azalır çünkü motorun ağırlığıda yükseliyor seninde sanırsam kilon var tam oturur motor yola çok hızda yapmıyorsun solamalarda vs 250CC iyidir hangi marka model düşünüyorsun.

Teşekkürler hocam cevap için. SYM joymax veya 2.el XMAX düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…