@LastPlayer Ben pek anlamıyorum bu işten lakin şöyle bir şey oyun Unity ile yapıldı. Hem oyun hem kullanıcı bilgilerinin saklanması hem de yetkili yönetim paneli hepsi tek 1 sunucuda çalıştırılacak. 2D basit bir oyun. LF2.5'in online olanı gibi bir oyun düşünün sadece 1 yerinde 1 harita var büyük ve 250 kişi bağlanıp birbirlerine saldırabilecek.

Buna ek olarak Türkiye lokasyon düşük ping düşük koruma sağlarken Almanya lokasyon yüksek ping yüksek koruma sağlıyormuş hani patlamayalım diye soruyorum ülkemizdeki server şirketlerine güvenilir mi? Sizin kullanıp memnun kaldığınız firma var mı?

@Elektrikci_Hasan Ayırmanız gereken kaynakları belirlemek için sorduğum soruların cevaplanması gerekiyor.

Başlangıç için küçük firmalardan VDS yeterli olacaktır.
Size önerebileceğim kullandığım Keyubu, Redoya, Serverscity var.
Daha sonra eğer büyüme gibi bir planınız olursa kurumsal çalışan yurtdışı yerlere bakın.

Hocam şu cümlenizdeki "paylaşımlı" olarak kullanmak nedir? Kötü bir şey mi onu bir açabilir misiniz?
Vpsler aslında teknik olarak limitlenmemiş veya düzgün limitlendirilemeyecek sistemlerdir.
Dolayısıyla siz 2 gb ramli bir vps kiralamış olabilirsiniz ama bu 2 gb ram'i kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bir başkası sizin kaynağınızı veya siz bir başkasının kaynağını kullanabilirsiniz. Bu da sistemin stabil olmamasına sebep oluyor.

Orta karar bir vds kiralayın ve arkadaşlarınızla oyuna girip bir deneyin, kullanım değerlerine göre matematiksel olarak denersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…