250₺ SSD tavsiyesi

Sezer_1907

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim eski bir toplama bilgisayarım var. SSD almak istiyorum. Fiyat en fazla 250₺ olsun. Anakartım SATA2.Galiba SATA2 anakartlara SATA3 SSD takılabiliyormuş.Sorunsuz şekilde kullanılabilir mi ? SATA3'ü SATA2'ye bağlamak için ek bir aparat gerekir mi ?

Anakart modelim = ASUS P8h61-M LE 2.0.

Son düzenleme:
İnceleme fırsatı bulmuştum. Hoşuma gitmişti. İncelmesine bir bakın derim.

İnceleme fırsatı bulmuştum. Hoşuma gitmişti. İncelmesine bir bakın derim.

Evet SATA3 SSD kullanabilirsiniz.
Vatan'dan indirimle 225TL'ye WD Blue 250GB aldım 1 hafta önce. Şu an 218 TL gözüküyor.
Hız değerleri 550 - 520 şeklinde, ben gayet memnunum.

WD gayet mantıklı geldi bana.Mevcut Harddisk'in içindeki verileri klonlama yolu ile aktarıp kullanabilirim değil mi ? Böyle bir rehber görmüştüm.

SSD önerisi kısmını arkadaşlar yapmışlar oralara girmiyorum artık.

Toplama bilgisayar demişken kullandığın kasayı bilmiyorum ama eğer 2.5" disk desteği yoksa SSD için 3.5" dönüştürücü alman gerekebilir. Ya da direkt SSD'nin kablolarını takıp müsait bir yere bırakabilirsin, HDD gibi oynar parça olmadığından sıkıntı çıkmaması lazım sadece kasayı taşırken dikkat et yeterli.

Tabi kullandığın kasa 3.5" disklerin yanında 2.5" disklerin takılmasını destekliyorsa üstte yazdıklarımı göz ardı edebilirsin ama SATA 2 kullanan bir anakartın olduğundan kullandığın kasada 2.5" disk desteği olduğunu pek düşünmüyorum.

SSD için şimdiden hayırlı olsun. Bir kere alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz :)

SSD önerisi kısmını arkadaşlar yapmışlar oralara girmiyorum artık.

Toplama bilgisayar demişken kullandığın kasayı bilmiyorum ama eğer 2.5" disk desteği yoksa SSD için 3.5" dönüştürücü alman gerekebilir. Ya da direkt SSD'nin kablolarını takıp müsait bir yere bırakabilirsin, HDD gibi oynar parça olmadığından sıkıntı çıkmaması lazım sadece kasayı taşırken dikkat et yeterli.

Tabi kullandığın kasa 3.5" disklerin yanında 2.5" disklerin takılmasını destekliyorsa üstte yazdıklarımı göz ardı edebilirsin ama SATA 2 kullanan bir anakartın olduğundan kullandığın kasada 2.5" disk desteği olduğunu pek düşünmüyorum.

SSD için şimdiden hayırlı olsun. Bir kere alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz :)

Laptop'umun içinde M.2 SSD var.Bağımlılık yaptı gerçekten.Kasa marka ve modelim Cooler Master Elite RC 430 500W MidT ATX

@Sezer_1907 evet klonlama yöntemi kullanılabilir, fakat şahsi düşüncem sıfırdan SSD'ye temiz bir Windows kurmak daha sağlıklı olur.

Laptop aldıktan sonra masaüstü bilgisayarı kullanmayı bıraktım.Arada sırada işim oluyor çok yavaş olduğu için biraz toparlansın diye SSD almaya karar verdim.Genelde depolama olarak kullanıyorum.İçindekilerin gitmemesi lazım o yüzden bu yöntemi düşünüyorum.

Cooler Master Elite RC 430

Kasanızın özelliklerine baktığımda 2.5" diskler hakkında bir bilgi göremedim. Resimlerden de bir şey çıkartamadım. Muhtemelen kasanızda direkt 2.5" SSD takabileceğiniz bir yer mevcut değil.

Bu durumda üstte yazdığım gibi dönüştürücü alabilir ya da SSD'yi kabloladıktan sonra kasa içerisinde müsait bir yere bırakabilirsiniz. Bunu yazma nedenim SSD aldıktan sonra kasa içerisinde bunu nereye takacağım diye düşünüp durmamanız. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı