250 TL SSD önerisi

Bütçe 50 TL artarsa:

Bütçe 50 TL artarsa:

Anakartım SATA 3 destekler mi? ya da SATA 3 ile SATA 2'nin farkı nedir veya M.2 SSD alıp aparat ile kullansam nasıl olur?

SATA 2 desteği var ancak gene bilgisayarını uçuracaktır HDD'ye göre. Yani SATA 2 var deyip kesinlikle almaktan vazgeçme.

M.2 konusunda ne diyorsunuz peki?
SATA 2 desteği var, yani maksimum 300 Mb/s hız alırsın. Anakartın çok eski, M.2'yi aparatla destekler mi bir fikrim yok.

StorageIntel® H55 Express Chipset built-in
6 xSATA 3.0 Gb/s ports
Kendi sitesinde sorun var sanırım oradan bakamadım fakat satış yerlerinde bu bilgi vardı SATA 3.0 destekliyor sanırım?

M.2 konusunda ne diyorsunuz peki?

StorageIntel® H55 Express Chipset built-in
6 xSATA 3.0 Gb/s ports
Kendi sitesinde sorun var sanırım oradan bakamadım fakat satış yerlerinde bu bilgi vardı SATA 3.0 destekliyor sanırım?
Sata 2 portu var yani saniyede max 300 mb hıza çıkabilir. Sata 3 ise 600 mb

Bende de SATA 2 portu var. Samsung 860 EVO 250 GB SSD aldım. PC açılışı 1.5 dakikadan 20-25 saniyeye düştü. Programlar açılışında artış var fakat fazla olmadı. Yine de farkı gözle görüyorsun. Al derim, ilerde sistem upgrade edince farkı o zaman anlarsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı