modemarayan
Hectopat
Merhabalar,
Şu anki modemimde bağlantı sorunları yaşamam ve de VDSL2'ye geçiş planından dolayı modem arayışı içindeyim. Şu anda ADSL2+ ile 16 Mbit kullanıyorum ve de bu hızlara neredeyse erişiyorum, hattımın VDSL2 desteklediği ve de 35 Mbps hızı rahat kulllanabileceğim söylendi.
Her ayın 15'ine kadar ortalama 250-300 GB indiriyorum ve sonrasında hızım düşüyor, evde bir kablolu, 2 kablosuz bilgisayar, bir DT kutu, 1 tablet, 5 telefon ve de alt katta bir bilgisayar, 1 tablet ve 2 telefon Wi-Fi üzerinden aynı interneti kullanıyor. Çoğunluklu şu anki dahili antenli modem ile sorun yaşıyorum. ADSL2+ ve VDSL2 destekli ve de mümkünse ilerisi için fiber destekli modem bakıyorum.
Şu anki modemimde bağlantı sorunları yaşamam ve de VDSL2'ye geçiş planından dolayı modem arayışı içindeyim. Şu anda ADSL2+ ile 16 Mbit kullanıyorum ve de bu hızlara neredeyse erişiyorum, hattımın VDSL2 desteklediği ve de 35 Mbps hızı rahat kulllanabileceğim söylendi.
Her ayın 15'ine kadar ortalama 250-300 GB indiriyorum ve sonrasında hızım düşüyor, evde bir kablolu, 2 kablosuz bilgisayar, bir DT kutu, 1 tablet, 5 telefon ve de alt katta bir bilgisayar, 1 tablet ve 2 telefon Wi-Fi üzerinden aynı interneti kullanıyor. Çoğunluklu şu anki dahili antenli modem ile sorun yaşıyorum. ADSL2+ ve VDSL2 destekli ve de mümkünse ilerisi için fiber destekli modem bakıyorum.
- AC destekli modem düşündüm ama çoğunlukla pahalılar, uygun fiyata olursa önceliğim olabilir.
- Güçlü ve yüksek hızlı Wi-Fi benim için en önemli şart.
- N300 N600 vb ibareler var ne kadar önemlidir? Çift bant destekli olanlar var onları mı tercih etmeliyim? ASUS DSL17U'da yok galiba ve de dahili anten.
- Çoklu SSID benim için çok önemli, alt kat ve de gelen misafirler için ayrı bağlantı oluşturmalıyım.
- USB desteği de büyük artı, tabii ki torrent desteği olması da gerekli yanında.
- ASUS'ta galiba kendine özgü galiba, Airties'ın bazı modemlerinde Bittorrent yazıyor, TP-Link ve diğerlerinde nasıldır? Private trackerlar için özellikle destekledikleri ya da ban yemeyeceğim bir yazılım olması önemli.
- Daha var galiba yazacaklarım da aklıma gelmiyor, son olarak bütçem 200-250 TL arası ama şu modemi öneririm derseniz biraz daha çıkabilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: