250 TL VDSL2 ve ADSL2+ Destekli Modem Önerisi

modemarayan

Hectopat
Merhabalar,
Şu anki modemimde bağlantı sorunları yaşamam ve de VDSL2'ye geçiş planından dolayı modem arayışı içindeyim. Şu anda ADSL2+ ile 16 Mbit kullanıyorum ve de bu hızlara neredeyse erişiyorum, hattımın VDSL2 desteklediği ve de 35 Mbps hızı rahat kulllanabileceğim söylendi.

Her ayın 15'ine kadar ortalama 250-300 GB indiriyorum ve sonrasında hızım düşüyor, evde bir kablolu, 2 kablosuz bilgisayar, bir DT kutu, 1 tablet, 5 telefon ve de alt katta bir bilgisayar, 1 tablet ve 2 telefon Wi-Fi üzerinden aynı interneti kullanıyor. Çoğunluklu şu anki dahili antenli modem ile sorun yaşıyorum. ADSL2+ ve VDSL2 destekli ve de mümkünse ilerisi için fiber destekli modem bakıyorum.
  • AC destekli modem düşündüm ama çoğunlukla pahalılar, uygun fiyata olursa önceliğim olabilir.
  • Güçlü ve yüksek hızlı Wi-Fi benim için en önemli şart.
  • N300 N600 vb ibareler var ne kadar önemlidir? Çift bant destekli olanlar var onları mı tercih etmeliyim? ASUS DSL17U'da yok galiba ve de dahili anten.
  • Çoklu SSID benim için çok önemli, alt kat ve de gelen misafirler için ayrı bağlantı oluşturmalıyım.
  • USB desteği de büyük artı, tabii ki torrent desteği olması da gerekli yanında.
  • ASUS'ta galiba kendine özgü galiba, Airties'ın bazı modemlerinde Bittorrent yazıyor, TP-Link ve diğerlerinde nasıldır? Private trackerlar için özellikle destekledikleri ya da ban yemeyeceğim bir yazılım olması önemli.
  • Daha var galiba yazacaklarım da aklıma gelmiyor, son olarak bütçem 200-250 TL arası ama şu modemi öneririm derseniz biraz daha çıkabilirim.
En son olarak telefon kutusundan splitter/modeme kadar gelen kabloyu CAT6 ile mi güncelleyeyim, yoksa CAT5'e falan alsam yeter mi? Bunun için de marka model tavsiyesi var mı? Şu anda normal, biraz da düzgün bir telefon kablosu var ama daha yüksek hız için de onları değiştirebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı