Öncelikle merhaba, Technopat sitesine laptop arayışındayken daha fazla bilgi sahibi olmak için üye olmuştum. Fakat şu sıralar laptop fikrinden soğudum ve masaüstü sisteme sıcak bakmaya başladım. Ancak benim kullanım alanıma göre hangi özelliklere sahip bir kasa almam yeterli olur onu bilemiyorum.
Aslında Dell 7559 oyun laptopu alacaktım ama hem fiyatının yüksek olması hem de Hepsiburada.com'daki bayram indirimini kaçırmam ve stokların tükenmesi beni caydırdı. Bir de masaüstü bilgisayarların daha uygun fiyata daha iyi performans sunması tabi ki.
Bilgisayarı oyun ve photoshop vb. programları kullanmak amacıyla almak istiyorum. Ancak günlük kullanımda da hızlı bir bilgisayar olmasını istiyorum. Şu an kullandığım laptop gibi açtığımdan 20 dakika sonra kendine gelen bir bilgisayar istemiyorum bu durumdan gına geldi artık. O yüzden sistemde mutlaka SSD olmalı diye düşünüyorum. Hiç parçaları alıp kasa toplamadım. O yüzden bilgim ve tecrübem yok, kendim yapmak yerine hazır bir şekilde alma fikri daha cazip geliyor şu an için. Ayrıca ikinci el az kullanılmış bir sistem de düşünebilirim.
İstanbul içi böyle bir bilgisayar satmak isteyenler buraya özellikleriyle yazabilirler. Yine bu konu altında Sahibinden.com'dan bulduğum bana uygun gelen sistemlerin özelliklerini yazıp fikirlerinizi almak istiyorum.
2500-2700 TL civarı bir bütçem var.
AMD işlemci ve ekran kartlarını hiç kullanmadım, bilgim yok ama AMD'den ziyade İntel işlemcilere daha sıcak bakıyorum.
Şu an elimde monitör yok ama şu an daha ziyade kasanın performansının yüksek olmasını istediğim için idarelik ikinci el bir monitör alabilirim.
Sistemin beni uzun süre idare etmesini istiyorum. Bir klişe olacak ama GTA 5'i en yüksek ayarlarda oynatabilmeli ki önümüzdeki yıllarda çıkan oyunları da normal ayarlarda oynayabileyim.
Hikaye modlu oyunları alıp bitirmeyi seven bir insan değilim daha ziyade online tabanlı, açık dünya oyunlarına ilgim var.ARK, GTA 5, Battlefield 1 vb. ilgimi çeken oyunlar. FPS oyunlarını da seviyorum CS GO, Zula vb. Oyun konusunda beni sınırlamasını istemiyorum neyi alırsam oynatsın istiyorum kısaca.
Sana laptop yeter fazlasına bulaşma diyen olursa onu da dikkate alırım.
Sizce bu ikinci el sistem mantıklı mı?
Monitör = Samsung BX2350 23" 2ms
Ekran Kartı = Asus GTX970 ROG STRIX GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce (Garantili)
Ram = Kingston HyperX Blu 4GBX4 16gb RAM
işlemci = i7 2600k 3.40 GHZ
SSD + 2 = OCZ Vertex 4 VTX4-25SAT3-128GB ve OCZ Vertex VTX460-25SAT3-240GB (Garantili)
HDD = Seagate ST31000524AS 1 TB
Anakart = Asus P8P67-LE
Power = XIGMATEK 600W TAURO 80PLUS BRONZE (Garantili)
Kasa = Cooler Master
+Wireles Adaptor
Fiyatı: 2.550 TL