2500-3000 TL Arası Sistem Toplama

believingheart

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben yakın zamanda sistem toplamak istiyorum bütçem 2500 TL zorlarsam 3000 TL olur. Ben de birçok insan gibi bu sistemi oyun için topluyorum ama aynı zamanda evde kendi başıma Unreal Engine öğrenmekte istiyorum. Bu yüzden Unreal Engine'ı kullanabileceğim ve 4-5 sene güncel oyunları kötü ayarlarda da olsa oynuyabileceğim bir sistem istiyorum. Bu bütçeye dediğim sistem toplanabilir mi? İ5 6500 işlemciyi tercih etmek istiyorum fakat bu bütçeyle daha hesaplısını mı almalıyım? Son olarak aklımı kurcalayan en büyük soru AMD'nin performansı daha iyi ama yazılım, harcadığı enerdi ve ısınması Nvidia'nın çok gerisinde, sizce hangisini tercih etmeliyim?

AMD tercih etmelisiniz, artık bu şeylerin pekte önemi kalmadı. Güç ne kadar fazla olursa olsun artık PSU'larda 80+ olduğu için yükte olmadığı zaman gücü az kullanıyor. Zaten PSU fiyatları iyice azaldı. 200W'lık bir fark için 20-30 TL'lik fark veriyorsunuz sadece.

vatan.jpg

AMD tercih etmelisiniz, artık bu şeylerin pekte önemi kalmadı. Güç ne kadar fazla olursa olsun artık PSU'larda 80+ olduğu için yükte olmadığı zaman gücü az kullanıyor. Zaten PSU fiyatları iyice azaldı. 200W'lık bir fark için 20-30 TL'lik fark veriyorsunuz sadece.

Eki Görüntüle 152240

@MasterofTechnology OCZ 120 GB ile SAMSUNG 850 EVO arasında büyük performans farkı var mı? 70 TL kısıp OCZ alsam iyi yapmış olur muyum?

Eki Görüntüle 152240
Anakart düşük değil mi sizce? MSI B150M Bazooka almaya değermi? Her ne kadar oc yapılıcak bir işlemci olmasa da anakart da sağlam olsun istiyorum çünkü öncesinde çok çektim anakarttan.

Anakart düşük değil mi sizce? MSI B150M Bazooka almaya değermi? Her ne kadar oc yapılıcak bir işlemci olmasa da anakart da sağlam olsun istiyorum çünkü öncesinde çok çektim anakarttan.

Anakartın sağlamlığını fiyatına ya da görüntüsüne mi bağlıyorsunuz? Siz kırmadığınız sürece durup dururken bozulmaz, merak etmeyin.

@MasterofTechnology OCZ 120 GB ile SAMSUNG 850 EVO arasında büyük performans farkı var mı? 70 TL kısıp OCZ alsam iyi yapmış olur muyum?

Hayır, yok. Hızlarına bakabilirsiniz.

Anakartın sağlamlığını fiyatına ya da görüntüsüne mi bağlıyorsunuz? Siz kırmadığınız sürece durup dururken bozulmaz, merak etmeyin.
Benim bildiğim Bazooka, Tomahawk gibi ekran kartları daha uzun süreli,daha sağlam materyallerden yapılma. Yoksa görüntüsü umrumda deil ve ikisinde de aynı verimi alıcaksam tabi ki ucuz olanı seçerim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı