2500-3000 TL GTX 970 sistem toplama

buraktt

Hectopat
Daha fazla  
Oyun bilgisayarı olarak bir sistem topladım kafamda.

•MSI H97 GAMING 3 Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI&DP Anakart
• MSI GTX970 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
• Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci
• GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
• Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB / Yazma 450MB)
• WD 2.5" 1TB Scorpio Blue SATA 3.0 5400Rpm 8MB Notebook Disk

-Ben yukardaki gibi bir sistem toplamayı düşünüyorum. Ufak bir sorum olacak.

Sistem uyumlu mu?

•MSI H97 GAMİNG 3 - MSI Z97 GAMİNG 3 siz hangisini tercih ederdiniz?
•Anakartın Z serisi overclok özelliğine sahip overclok yapmak mantıklı olur mu?
•Anakartın GAMİNG 3 - 5 - 7 olarak serilere ayrılıyor. Anakarta bu kadar fazla para vermeye gerek var mı?
Yoksa Skylake bir sistem mi tercih ederdiniz?
Kasa ve Psu tercihlerinizi bekliyorum.

Başlıkta GTX 960 yazmışsınız ama mesajınızda GTX 970 seçmişsiniz. Ben de size GTX 970 sistem topladım fakat bu karta daha ucuz bir sistem maalesef toplanamaz. Bütçenizi arttırabiliyorsanız bu sistemi alın derim aksi halde ekran kartınızı GTX 960 seçebilirsiniz. Z serisi anakarta da gerek yok bu işlemcilere K serisi işlemciler gibi overclock yapılmıyor.

Adsız.png

@Scheikowski cevabınız için teşekkürler hocam. Bu soru bayadır kafamı kurcalıyordu. Sonuçta bütün bileşenler anakarta takılacak ve anakarta bir sorun çıkarsa bütün bileşenlere zarar gelme ihtimali var. Bu yüzden bütçeyi biraz aşıp gaming serisine doğru yöneldim hem ileride SLI yapma ihtimalimi de düşündükçe kararımı verdim sanırım. Bu arada kusura bakmayın konuyu biraz saptırdım :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı