2500-3000 TL notebook önerisi

semi ustunturk

Hectopat
Daha fazla  
Evimde kendime ait bilgisayarım var. Üniversite birkaç basit yazılım programı çalıştıracak 3000-2500 arası kolay taşınabilen hafif bir notebook arıyorum. Önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Apple Macbook alınabilir.

İkinci el almayı düşünmüyorsa söylenilen fiyat aralığında herhangi bir Apple bilgisayar almak imkansız.

Bunun dışında şu ürüne bir göz atabilirsiniz Asus X510UR-BR107T Taşınması kolay olsun dediğiniz için 14 inç modellere baktım ama görebildiklerim bütçenizi aşıyordu. Bütçe artırılamıyorsa istenilen bazı şeylerden vazgeçmek gerekebilir.

hocam dediğiniz ürüne bende çok baktım fakat düzgün bir bilgi inceleme felan bulamadım asus zenbook serisine benziyo olması ve bu fiyatta olması gayet güzel aslında fakat performans sorunu çıkarmasından endişeleniyorum. fiyat ve ürün özelliği açısından şu da dikkatimi çekti Lenovo V330-15IKB Intel Core i5 8250U 4GB 1TB + 128GB SSD R5 Fiyatı
buda ssd olması ve ekranının 1920 x 1080 oluşu aslında iyi fakat yinede içimden incelik ve hafiflikten dolayı asus geçiyor siz olsanız ne yapardınız(bu arada yazılım mühendisliği okuyorum kullanacağım java c phyton tarzı programları proje aşamasında geliştirmek 2-3 satır eklemek için ve okulda sunumlar için alıyorum . evimde her türlü ihtiyacımı karşılayan bi masaüstü pc'im var zaten) bu arada önereceğiniz cidden iyi bir fark yaratacaksa 3500 seviyesine çıkabilirim

Son düzenleme:

Söylediğiniz ürün fiyat-performans olarak benim önerdiğim Asus bilgisayardan daha iyi. Asus'a göre eksi yönleri şunlar; Lenovo'nun görünümü eski ve hantal duruyor, Asus daha modern ve zarif (bunun önemi kişiden kişiye değişebilir tabi). İkinci olarak ram Lenovo'da Asus'dakinin yarısı ama bu çok da önemli bir sorun olmayabilir. Ve son olarak Lenovo Freedos geliyor, yani Windows lisansınız yoksa satın almakla ya da diğer yollarla vs uğraşarak yükleyeceksiniz; diğer taraftaki Asus ile yüklü bir şekilde gelecek olması avantaj.

Benim fikrimi sorarsanız burada kilit nokta SSD farkı bu çok önemli. Sanırım benim yapacağım şey, tasarım ve mobilite benim için önemli olduğundan ekran çözünürlüğünden vazgeçerek Asus modeli ve bir de SSD alıp yoluma devam etmek olurdu. Onu yapacağıma hazır SSD'li olanı alıp tasarımdan fedakarlık ederim derseniz sizin seçiminiz, sonuç olarak iki cihaz da kullanım amaçlarınız için sizi üzmez.

Dostum İstanbulda isen Eminönü civarında temiz ikinci el bir macbook mağazası bulunuyor. Hiç alışveriş yapmadım fakat kendileri test edip öyle satışa koyuyolarmış ikinci el macbookları. 3000₺ civarına güzel bir ikinci el Macbook Air alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…