2500-3000 TL Sistem Toplama

EnterTR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarın içeriklerinde pek bilgim yok şu ana kadar hep yüzeysel sadece oynayan kişiydim basit şekilde sadece anakart, ekran kartı, RAM hakkında bilgim var. Şu ana kadar hep hazır bilgisayarlar aldım bilgisayarım kötü değildi ama artık hiçbir oyunu açmaz oldu. Bundan dolayı biraz detaylı araştırmalar yaptım ve sadece sıfır kasa kurmak istiyorum. Sifir kasayi kendime göre grafikleri çook iyi olmasa da iyi olan GTA 5 tarzı oyunları hiç kasmadan en az 5 yıl götürcek ve ilerde ufak dokunuşlarla bilgisayar performansını ileri dönük yükseltebilecek tarzda bi kasa oluşturmak istiyorum çünkü eski bilgisayarımda malesef tek geliştirebildigim RAM 1'den 2'ye çıkarmak olmuştu Malum dolar çok yüksek hazır bilgisayar alsan ekran kartı iyi olsa işletim sistemi aynı oranda olmuyor. Bundan dolayı her şey sıfırdan olacak en az i5 işletim sistemi olan bi bilgisayar kurucam daha önce 2500-3000 TL. Bütçeyle sadece kasa kurmuş arkadaşlar ya da uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Not : ( 500 TL daha ekleyebilme şansım var 3500 TL'ye de yükseltebilirim ekran kartı vs daha iyisi derseniz)
Hepinize yorumlarınız için şimdiden ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ileriye dönük bir sistem istiyorsan eğer İşlemci ve Anakarttan kısıp ekran kartına yüklenilen bir sistem almayacaksın. İşlemci ve Anakart ileriye dönüklük konusunda çok önemlidir.

Gelelim hazırladığım sisteme farkındayım ki aşabilirim dediğin bütçeden bile fazla ama bunda iki etken var. Gtx 1060'ın uygun fiyatlı bir modelini bulamadım teknobiyotikte eğer başka bir siteden alırsan 1400-1350 TL gibi bir fiyata alabilirsin yani 3650-3700 lira gibi bir fiyat olacaktır sistem. Kalan kısım ise ne yazık ki doların azizliği şu anda oldukça yüksek ve bu sebepten sistemde ki parçaların fiyatları biraz tuzlanmış durumda. Eğer istersen daha uygun bütçeli bir sistemde hazırlarım ama ileriye dönüklük açısından ekran kartından kısman gerekecektir. Ve bu durumda eski nesil bir ekran kartı almış olacaksın. İşlemciden kısman durumunda ise senin istediğin gibi ileriye dönük bir sistem olmayacaktır.

Kardeşim onu hiç söyleme bana ya. Teknobiyotik pc sihirbazından topluyorum başka isteklerde oluyor facebooktan vs haliyle elim hızlı toplamaya alıştı 2 hafta önce de pc sihirbazında 5400lük disk ile 7200lüğün yeri değiştirilmiş. El çabukluğuyla toplayınca elim hep oraya gidiyor

@Son Anka cevaplar için teşekkürler forumda yeni oldugum için başlık ı yanlış açmışım ban yedim cevap atamadım bi türlü bu hafta pazar günü kasayı toplamayı düşünüyorum kasa çok güzel duruyor gta 5 tarzı oyunları kasmadan yüksek grafikde rahatlıkla oynayabilirim sanırım ?

Tabi ki oynarsın kafanı karıştıran bir şey varsa ekran kartının performansı için Technopat'ın Gtx 1060 incelemesine bakabilirsin. Orada bir çok yeni oyunu bile ultra da 150-60 fps arası açtılar bu ekran kartıyla İşlemci ve diğer parçalarda dengeli olduğu için sorunsuz bir sistem olur senin için. Ayrıca kasanın güzel görünmesi dışında içinde tam 4 adet kasa fanı var ve kasa gerçekten serin

Bu arada onun yeni olma ile alakası yok. Forum çok temiz mod arkadaşlarda kusura bakmasınlar ama ceza verecek yer arıyorlar. Küfür eden yok bir şey yok diye bu kadarda ceza verme amacıyla konu açan insanlara zulm edilmez ki ! Ben bu forumda baya zamandır varım bir çok insana yardım ettim çok şükür ama ben ne zaman konu açsam ceza alıyorum. Ve çok şükür Türkçe mi de düzgün kullanır kurallara dikkat ederim. Yaptıkları bir değil iki değil. Konu başlığı büyük olur ama bende dün ceza aldım ''Yeni Ekran Kartlarında Vga Kullanımı'' diye konu açtığım için düzeltmiş ve ''Yeni ekran kartlarında Vga kullanımı'' yapmış bana da ceza vermiş arkadaş. Hayır Türkçe de başlıkların baş harfleri büyük olur. Türkçe kullanımdan ceza veriyorsun ama sallama veriyorsun. Neyse kafana takılan başka bir şey varsa onuda sorabilirsin cevaplarım.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler dediğin gibi bende bi konu hakkında hiç bilgim olmadıgı için yardım maksatlı nezaket çerçevesinde ''yardım lütfen '' diye ekledim sırf bu ibareden cevap yazma yetkim kısıtlanmıştı , yardımların için teşekkür ederim hafta sonu inş pc yi toplamaya başlıycam önereceğin bi site varmıdır acaba daha önce alışverip yaptıgın malum dolar aldı başını gitti parçalar el yakıyor

Fiyatlara tek tek bakmak yerine parçaları tek sitede topla ve her site ile karşılaştır ama fiyat ne olursa olsun benim sana tavsiye edeceğim 2 temel site var.

1 - İnventus: Bu site şu ana kadar gördüğüm müşteri memnuniyeti konusunda ki en iyi site fiyatları çok uçuk değil ama hafif bir pahalılığı bazı parçalarda olabiliyor. Parçaları iyi seçmek lazım

2 - Teknobiyotik: Bu ise pc sihirbazın da ki ve site bünyesinde ki parça çeşitliliği ile göz dolduran bir site. Technopatın da bir çok kez kullandığı ve tavsiye ettiği bir sitedir ayrıca

burda kasayı toplayıp mı gönderiyorlar yoksa sadece parçalar toplu mu geliyor kredi kartı karşılayamayabilir tanıdık bi bilgisayarcıya toplattıracamda parçaları yazıp :d

Son düzenleyen: Moderatör:
burda kasayı toplayıp mı gönderiyorlar yoksa sadece parçalar toplu mu geliyor kredi kartı karşılayamayabilir tanıdık bi bilgisayarcıya toplattıracamda parçaları yazıp :d

Sana kalmış tabi ki istediğin yerden alabilirsin. Bu dediğim yerlerde banka havalesi, kredi kartı ve kapıda ödeme var ( bu biraz pahalı tavsiye etmem) Eğer pc'nin bütün parçaları birleşebilecek gibiyse toplar yollarlar. Mesela ekran kartı hariç kasa, güç kaynağı, hdd, işlemci, anakart şeklinde alırsan toplar sana kasa olarak yollarlar. Ayrıca inventus toplamanında ötesinde 12 saat test ediyor kasayı bilgin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…