2500₺ Ekran Kartı Hariç Sistem

• Konuyu başlatan 39004
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 1.325
Arkdaşlar 1 ay sonra yeni bir bilgisayar toplayacağım ve sizden yardım almak istedim. 2500₺ bütçem var ve ekran kartı hariç bir sistem toplayacağım sebebi ise şu anlık ekran kartsız idare edebilirim. League of Legends ve CS:GO oynuyorum amatörce de Sketchup ile modelleme yapıyorum. Ekran kartını şimdi alsam GTX960 alabilirim ama 2-3 ay sonra GTX980ti alacak bütçem olacak bu sebeple biraz tümleşik ekran kartıyla idare edeceğim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. :)
2395TL
Msi h170 gaming m3 anakart 425TL
İntel İ7 6700 işlemci 1038TL
Kingston 2*8GB 2133mhz ram 258TL
SanDisk 240GB ssd 213TL
Seagate baraccuda 1tb hdd 169TL
Zalman zm500le 500w güç kaynağı 139TL
Dark woofer kasa 153TL

@Lactuca Kardeşim, gözün görüyor ama beynin görmüyor mu? Orada ne yazıyor benin önerdiğin bellek 2x4GB yani 2/8. Destek bölümünde yazan ise 4/16 yani 4 tane 4GB bellek olanını diyor, yani benimkinden iki tane alırsan 4x4GB olur yahu ne yazayım ben.

Adın kadar emin olmadığında bir konuda üsteleme, yoksa öğrenemezsin.
Ben en sağdaki 2113 mhz e takildim kendimi anlatamadım galiba.

@Lactuca Anlaşıldı şimdi, o standart çalışma frekansı yani tüm bellekler ilk takıldığında XMP devreye sokulmadığında standart frekansta çalışır. Frekansı yükseltmek için BIOS'dan XMP devreye sokulur. Anlamadığın takıldığın, şeyler varsa sor.

@Lactuca Anlaşıldı şimdi, o standart çalışma frekansı yani tüm bellekler ilk takıldığında XMP devreye sokulmadığında standart frekansta çalışır. Frekansı yükseltmek için BIOS'dan XMP devreye sokulur. Anlamadığın takıldığın, şeyler varsa sor.
Peki o zaman teşekkürler yardımınız için.

IMG_2624.PNG
IMG_2623.PNG
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler ancak kafamda hiçbir şey oluşmadı bende kendim topladım. Kasa olarakta Zalman R1 var o görünmemiş. Yinede saolun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı