2500 TL APU Sistem vs Intel i5 3570K Zotac 9500GT Sistem Upgrade

Fatih Mustafa

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Elimde beş yıllık bir PC var. Müzik yapmak için kullanıyordum, arada MOBA oyunları falan da oynuyordum. Uzun zamandır Mac Mini kullanmaya başlayınca bu arkadaşı da kaldırmıştım raftan.

Özellikleri resimlerde de verilen bu bilgisayarı sizce upgrade mi etsem, yoksa APU sistem mi kursam bilemedim. Genellikle MOBA ve MMORPG tarzı oyunları oynamayı seviyorum ve bunları da en yüksek performansta oynamak istiyorum. Aklımda iki seçenek var, APU sisteme vereceğim parayı ekran kartı ve güç kaynağına mı versem? Siz olsaydınız ne yapardınız 2500 TL bütçeniz olsaydı?

PC özellikleri:
  • Intel i5 3570K @ 3.4 GHz
  • 2 adet 1600 MHz 8 GB RAM
  • Asus P8 Z77-V LE Anakart
  • Zotac Nvidia GeForce 9500GT 1 GB 128 Bit Ekran Kartı
IMG_20160511_142806.jpg
IMG_20160511_142823.jpg
IMG_20160511_142848.jpg
IMG_20160511_142922.jpg
IMG_20160511_145232.jpg

Son düzenleme:
Merhabalar. Elimde beş yıllık bir PC var. Müzik yapmak için kullanıyordum, arada MOBA oyunları falan da oynuyordum. Uzun zamandır Mac Mini kullanmaya başlayınca bu arkadaşı da kaldırmıştım raftan.

Özellikleri resimlerde de verilen bu bilgisayarı sizce upgrade mi etsem, yoksa APU sistem mi kursam bilemedim. Genellikle MOBA ve MMORPG tarzı oyunları oynamayı seviyorum ve bunları da en yüksek performansta oynamak istiyorum. Aklımda iki seçenek var, APU sisteme vereceğim parayı ekran kartı ve güç kaynağına mı versem? Siz olsaydınız ne yapardınız 2500 TL bütçeniz olsaydı?

PC özellikleri:
  • Intel i5 3570K @ 3.4 GHz
  • 2 adet 1600 MHz 8 GB RAM
  • Asus P8 Z77-V LE Anakart
  • Zotac Nvidia GeForce 9500GT 1 GB 128 Bit Ekran Kartı
Eki Görüntüle 159933 Eki Görüntüle 159934 Eki Görüntüle 159935 Eki Görüntüle 159936 Eki Görüntüle 159937
Sana sağlam enerji kaynağı ve R9 380 benzeri ekran kartı lazım.

İleride yanan parçanın parasını siz ödüyeceksiniz sanırım :) Gösterirmisiniz o ekran kartını 80p'siz kullanan birini ?
Power'ın +80 sertifikası var ve 400 lük modelini kullanıyorum gayet sessiz ve kaliteli bir marka xigmatek. Önce bunları araştırıp öyle laf at. Power'ın yandığı falan da yok sakin ol (y). O şuanda piyasadaki kartların tamamını çalıştırır merak etme. Her neyse konuyu uzatma öneri yaptım sende bir öneri yap geç git.

Xigmatek o kadar kaliteli marka değil en azından link bizi aydınlatacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Önerdiğim PSU nun 400 lüğünü kendime 2 arkadaşıma da 600 lük modelini aldım. Forumda bir çok kişide de gördüm gayet kaliteli bir marka. Diğer bi konuya gelecek olursak ortaya bu video düşmüş belki 3. 4. görüşüm. Bu powerın Xigmatek olduğu dahi belli değil ve sözüm ona videoyu çeken kişinin belirttiği psu ile benim psu aynı ama aralarında görsel olarak dahi bir bağlantı yok. Saçma bir video takılmanızı tavsiye etmem.

Ve load testinden çok kısadevre yapma testine daha fazla benziyor :D.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı