2500 TL bütçe ile CPU, GPU ve anakart önerisi

Emir Kayabaşı

Decapat
Selamlar tekrar, yaklaşık 2500 TL civarında bütçem bulunuyor ve halihazırda bilgisayarım var ama artık yetmiyor çoğu oyunda istediğim verimi alamıyorum. Bu yüzden ekran kartı, işlemci ve dolayısıyla anakartta değişiklik yapmam gerekiyor. Bilgisayarımda beklentim video çekerken ve canlı yayın yaparken beni üzmesin. Bu yüzden şöyle bir yol izlemeyi düşünüyorum.

Ekran Kartı: Sapphire Rx 580 Nitro+ Oc 4gb
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 (İndirmde yakalarsam 2600X)
Anakart: MSI B350M

Bu sistemin gerek oyun sırasında ve gerek hobilerimi gerçekleştirirken (video, stream, edit, ps vs. programlar) beni yarı yolda bırakmayacağını düşünüyorum. Daha iyi bir sistem önerisi olan var mı bu bütçeye? (Bütçeyi en fazla 100 TL civarında aşabilirim) Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartı B450 serisinden öneririm. B350'ye göre sorunları giderilmiş daha güncel bir model. Fiyat olarak da hemen hemen aynılar.

B450 ye bir bakmak gerek fiyat farkı b350m ile aynı denilebilecek kadar az 50 tl gini bir fark maximum performans olarak ekstra ne sağlayabilir acaba ?

Seçtiğiniz ekran kartı 2. el ve mining yapılmış olabilir. Alırken dikkat edin.
B450 ile B350 arasında performans farkı yok. Ancak B350 ile Ryzen 5 2600 kullanabilmek için BIOS güncellemesi yapmalısınız. Bütçeniz varsa 450 tercih edin.

Seçtiğiniz ekran kartı 2. el ve mining yapılmış olabilir. Alırken dikkat edin.
B450 ile B350 arasında performans farkı yok. Ancak B350 ile Ryzen 5 2600 kullanabilmek için BIOS güncellemesi yapmalısınız. Bütçeniz varsa 450 tercih edin.
evet linkteki ürün açıklamasında 2. el olduğu yazıyormuş dikkat etmemiştim büyük ihtimal söylediğiniz gibi mining de kullanılmış . ama 0 ları 1200 tl civarına buluna biliyor . Sanırım bunları toplamak içi biraz indirim kovalamam gerekecek .
Konu günceldir . B350M yerie B450 tercih edicem onun dışında bu fiyata alabileceğim en iyi sistem sanırım :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı