Açıkça konuşmak gerekirse 10-15 dakikadır bakıyorum ve attığınız adata marka ssd niyeyse hiç içime sinmedi. O yüzden yardımcı olmak istedim ama o bütçeye göre ya kioxia g2 yada hmb veya slc teknolojilerine sahip ssdler var ya da daha iyi hızda ama önbelleksiz ssdler var. O yüzden ne önerebileceğim konusu hakkında iyice karasızlıkla sonuçlandım.
Ayrıca bende ssd alırken dram özelliğine çok dikkat etmiştim ancak pek de bir faydasını hissedemedim. Bende Corsair MP600 pro nh var ve ssd soğutmasız 79 dereceyi bile görmüştü ki genel olarak işlemciden sıcak çalışıyordu ve indirme yaparken indirme hızı sınırlaması , indirirken durup bekleme gibi şeyler yapıyordum. Ve bilgisayar da 10-15 saniye gibi bir süre de açılıyor. Buna karşın çoğu dramsiz ssdler de gözle görülür bir sıkıntı yaşayanlar nasıl bir sıkıntı yaşamış onu da bilmiyorum.
Yani anlatmak istediğim şey şu dramsiz ssd de bence alınabilir eğer bütçe düşükse.
Açıkça konuşmak gerekirse 10-15 dakikadır bakıyorum ve attığınız adata marka ssd niyeyse hiç içime sinmedi. O yüzden yardımcı olmak istedim ama o bütçeye göre ya kioxia g2 yada hmb veya slc teknolojilerine sahip ssdler var ya da daha iyi hızda ama önbelleksiz ssdler var. O yüzden ne önerebileceğim konusu hakkında iyice karasızlıkla sonuçlandım.
Bende şu an o durumdayım açıkçası kağıt üstünde XPG daha iyi bir tık ama gel gör sanki bir terslik var gibi ancak içimden de aynı fiyat neredeyse (kupon vb. ile) ve sıralı okumada baya önde olan bir SSD almak da cazip geliyor doğrusu
Hocam GEN4 ama bende GEN3 cihaz var ve tam anlamıyla kullanamayacağım ki bu zaten vaat ettiği hızların daha da düşmesi demek. Ayrıca DRAM olmaması da cabası oluyor. Hala kararsızım XPG için kronik sorun var mı onu araştırıyorum şu anda .
Hocam Gen4 ama bende gen3 cihaz var ve tam anlamıyla kullanamayacağım ki bu zaten vadettiği hızların daha da düşmesi demek. Ayrıca DRAM olmaması da cabası oluyor. Hala kararsızım XPG için kronik sorun var mı onu araştırıyorum şu anda .
Hocam o XPG SSD'deki NAND Samsung markamı bakabilir misiniz? Ben goremedim. SK Hynix marka ise almamanizi onermisler. Bazilarina o bazilarina o gelmis sanirim.
Hocam o XPG SSD'deki NAND Samsung markamı bakabilir misiniz? Ben goremedim. SK Hynix marka ise almamanizi onermisler. Bazilarina o bazilarina o gelmis sanirim.
Tek ustunlugu okuma yazma hizi olan bir SSD sn508. veri yazma garantisi degerlerine baksan zaten 2 kat fark atiyor g2. stabilitesi G2 kadar iyi degil SN580'in. Okuma yazma hizi her şey degil SSD'lerde. Onu koruyabilmekte onemli. HMB stabil bir onbellek degil DRAM kadar.