Merhabalar. Güncel olarak kullandığım bilgisayarı yükseltmeye karar verdim. Öncelikli olarak 4 parça ile başlayacağım. Anakart, işlemci, RAM ve SSD. Kısa zaman içerisinde satın alacağım lakin öncelikle sizlere danışmak istedim. Sizce seçimlerim mantıklı ve uygun mu?
Vatan yerine farklı yerlerden alırsanız daha ucuza gelir. 2500 TL bütçeye R5 2600 yerine R5 3600 alınır.
Anakarta BIOS güncellemesi gerekli, aksi taktirde çalıştıramazsınız işlemciyi. Alacağınız yere söyleyin yapsınlar.
450 serisi varken neden 360 seçeyim ki ana kart için? Ayrıca attığın ramler 2666MHz. Benim seçtiğim SSD okuma ve yazma hızı olarak daha yüksek. Çok verimli gelmedi tavsiyen ama teşekkür ederim.
Vatan yerine farklı yerlerden alırsanız daha ucuza gelir. 2500 TL bütçeye R5 2600 yerine R5 3600 alınır.
Anakarta BIOS güncellemesi gerekli, aksi taktirde çalıştıramazsınız işlemciyi. Alacağınız yere söyleyin yapsınlar.
Kardeşim güzel sistemler yapılır 2500 TL ile lakin biraz doların düşmesini bekle 1-2 ay sonra 2500 liraya alacağın sistemi 2000 liraya alırsın 500 liran da cebinde kalır kaliteli mouse klavye alırsın benden demesi. Kasımda ne alacaksan.
@Centuriof 450 varken neden 360 seçeyim saçmalığına cevap getireyim. 450 sayısı daha yüksek diye daha iyi olmuyor. B450 AMD için anakart, B360 Intel için anakart.
BIOS güncellemesi sadece Gigaybyte için gerekli değil, 3. nesil Ryzen işlemci alırsan ve bunu B450 anakartla kullanmak istersen anakartın son BIOS güncellemesi yapılması gerekiyor, yoksa kullanamazsın.