2500 TL Ekran Kartsız Sistem Toplama

Furkankuslu

Megapat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci (makine mühendisliği)
Arkadaşlar bilgisayarım artık internette bile donduğu için yeni bir bilgisayar toplamak istiyorum, normalde bilgisayardan oyun oynarım fakat üniversite sınavlarına çalıştığım için ekran kartı hariç tavsiyelerinizi bekliyorum. Ben alttaki sistemi toplamayı düşünüyorum. Sınav bittiğinde ise MSI GTX 1070 takviyesi yapmayı düşünüyorum. Bütçem 2500 TL'dir. Sizce elimde bulunan bilgisayar ile bir süre idare edip yeni gelecek 8. nesil Intel işlemcileri ve bu işlemcilere uygun anakartları beklemek mantıklı mı? Ben alttaki sistemi topladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci: ★ AMD Ryzen ™ 5 1400 3.2GHz (Turbo 3.4GHz) 8MB Cache AM4
Anakart: Asus Prime B350M-A AMD B350, Ryzen AM4 Socket 2666Mhz HDMI, DVI, VGA DDR4
Bellek: Team DDR4 8GB 2666MHz T-Force Dark Gaming
HDD: Toshiba 1TB 3.5'' P300 7200RPM SATA III
SSD: Adata SU800 128GB 560-520MB/s
Kasa: Akasa Venom LX 600W 80+ Bronze 3x12cm Fanlı, Pencereli USB 3.0

Teknobiyotik sihirbazından 2.540 TL tutuyor.
Ekran kartı alana kadar Ryzen sistemlerde görüntü alamazsınız. R5 1400 almalısın ki 1070'i rahat besleyebilesin.

Elimde msı gt 730 var. Hardisk ve ekran kartını sınav bittiğinde alıcam bu parçalar hariç sistem tavsiyelerini bekliyorum. Birde haziran ayına kadar farklı işlemciler çıkarmı boşunamı beklemiş olurum?

Son düzenleme:
Ryzen 3 1300X alacaksan maksimum ekran kartı limitin GTX 1060 olmak zorunda. 1070 ile darboğaz olur. Al Ryzen 5 1400 keyfine bak. Hem zaten soğutucu da içinde.

Bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Vatan Computer'dan almayacağım sadece parçaları göstermek için kullandım. Sınav bittiğinde ise Gtx 1060 veya 1070 takmayı ve 1tb hdd takmayı düşünüyorum fakat biraz daha idare edip yeni nesil işlemciler çıkacaksa beklemem gerekir mi?

Arkadaşlar sizce bu sistemi şu anda toplamam mantıklı olur mu? Yeni yılda çıkacak anakartlarla 8.nesil İntel işlemcili bir sistemi ekran kartı ve hdd hariç bu fiyat bandında yukarıda attığım sistemden daha performanslı sistem toplanabilir mi?

GT 610 bile olsa bir ekran kartı koyun çünkü Ryzen'in içinde entegre grafik yongası yok. Ayrıca şimdi toplayın kur o zaman ne olur bilinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…