2500 TL güç kaynağı önerisi

Arkadaşlar merhaba. RTX 2060, Ryzen 5 3600'lu bir sistem alacağım ancak içinde game booster, kasa ile birlikte gelen, güç kaynağı takılı. Güç kaynağını değiştirmek gerekli diye düşünüyorum da güç kaynağı konusunda yardımcı olabilir misiniz? Sessiz bir güç kaynağı olursa çok mutlu olurum. Boşta fan durduran tiplerde vs.

Bütçem 2000-2500 TL.
(Bilmiyorum bu bütçelere mümkün mü)

(NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU)
Bu nasıldır mesela?

Son düzenleme:
Hocam merhaba,
Öncelikle linkte vermiş olduğunuz PSU'ya gelelim;

Artıları:
-Yüksek güç kapasitesi.
-Güvenilir marka.
-F/P açısından gayet iyi.
Eksileri.
-Non-modüler tasarımı yüzünden kablo karmaşası yaşanabilir, kullanmadığınız kablolar kasada gereksiz yer kaplayacaktır.
-80+ Bronze olması, daha yüksek verimlilik isteyenler için biraz kısıtlayıcı olabilir.

Kısacası bu fiyata bu PSU gayet iyi orta seviye bir PSU'dur gelecekte RTX 3070 gibi kartlarla uyumlu olabilir ancak çok güçlü bileşenlerde yetersiz kalabilir. Dediğim gibi kablo yönetimi daha karmaşık olabilir ve eğer ŞU AN gelecekte daha güçlü bileşenler eklemeyi düşünüyorsanız daha yüksek verimliliğe sahip modüler bir PSU daha iyi olacaktır. (haliyle fiyat daha fazla olacaktır.)

Efendim kablo problemi sorun oluşturmaz bana kasanın arkasına saklarım . NZXT benim için daha iyi olur eğer sessiz bir güç kaynağı ise fiyat bakımından. Şu öneride bulundu arkadaşımın birisi: https://app.hb.biz/tO4Ti9e9RsaF

Sessizlik aşırı ön planda benim için.

Sistemi daha yükseltmem efendim en az 1-2 sene.

Hocam güvenirlilik ve sessiz çalışma önceliğiniz ise NZXT C750 Bronze PA-7B2BB-EU PSU'sunu öneririm şahsen ben High Power diye bir marka ilk defa duyuyorum. Bence tanındık, bilindik markalardan alın.

Hocam konuyla alakalı olmayacak ama iki bilgisayar arasında kaldım. RX 5700 + R5 3600 lü sistem mi RTX 2060 (Asus model) + i3 10105f mi alınmalı sence.
Rica ederim hocam güle güle kullanın.

Konu başında islemciyi yanlış belirtmişim kusura bakmayın.

Genellikle RDR2 oynuyorum. Bir tık ileriye dönük, teknoloji bakımından vs. hangi sistem tecih edilmeli? RTX sistem bin TL daha ucuz.

Problem değil hocam.
Öncelikle genel performans olarak her iki sistemde birbirine yakın performans sunar. Ama teknolojilerini ve geleceğe yatkınlık açısından göz önünde bulundurmamız gereken birkaç bir şey var.
Rtx 2060 + i3 10105F.
Bu sistemin ekran kartından başlarsak DLSS, Ray Tracing gibi teknolojileri ile öne çıkıyor bir de DLSS destekleyen bir oyun oynuyorsanız bu seneryoda RTX 2060'ın performansı oldukça artacaktır.
İşlemcisi ise diğer sistemin işlemcisinden daha geride kalacak bir işlemcidir. Düşük güç tüketimli bir işlemci olması sadece daha ön plandadır.
Rx 5700 + R5 3600.
Bu sistemin ekran kartı neredeyse RTX 2060 ile aynı performansı sunacaktır.
İşlemci olarak diğer sistemin işlemcisinden daha çok verim ve performans sunan bir seçim olacaktır.
Özetlemek gerekirse;
Grafik bakımından aralarında pek fark olmayacaktır. Ancak RTX 2060'ın DLSS ve ışın izleme özelliği görsel açıdan daha iyi olabilir.
R5 3600 işlemcisi i3 10105F işlemcisinden 4 çekirdek daha fazla olduğu için çok çekirdek gerektiren oyunlarda çok daha iyi performans verecektir (RDR2 için R5 3600 çok daha iyi bir seçim olacaktır.)
Sonuç;
RX 5700 + R5 3600'lü sistem daha geleceğe dönük, hem RDR2 hem de gelecekte çıkacak oyunları daha stabil bir şekilde oynatacak bir sistem olduğundan dolayı ben RX 5700 + R5 3600 sistemi daha mantıklı buluyorum.

Hocam 750W için rahatça çalışır diyebiliyorduk 550W PSU içinse her iki sistem (Sadece ekran kartı ve işlemci) için yeterli olacaktır. Diğer bileşenlerinde bilgilerini verirseniz net bir şey söyleyebilirim.
Birde eğer ASUS gibi köklü bir markadan almak istiyorsanız;

MSI Mag A650BN 650W 80+ Bronze Power Supply

öneririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…