2500 TL İşlemci Anakart ve RAM Önerisi

Enzell

Hectopat
Daha fazla  
Elimde bu parçalar var. 2500 TL bütce var, ekran kartına uygun bir öneri alabilir miyim?
Sahip olduğum parçalar:
  • Intel Pentium G3258
  • H81 anakart
  • 600W +80 PSU
  • 8 GB RAM
  • 1TB HDD
  • RX 460
Yeni bir işlemci istiyorum artık acaba hangi işlemci, anakart ve RAM'i alayim? DDR3 RAM uymaz ise RAM değiştireceğim.
Teşekkurler.

G4560 ve H110 öneririm. DDR3 H110 modeli vardı galiba ama araştırmak lazım. Yinede yeni RAM alsan daha iyi olur gibi. Ekran kartı olarak 1050 Ti üstü almadıkça performans fark etmez.

Bence elinizdeki HDD ve PSU dışındaki kalan parçaları satabilirseniz ve elinizdeki parayıda üzerine eklerseniz; güzel Ryzen tabanlı bir sistem kurulabilir. Eğer yok satmam derseniz bu bütçe için Ryzen 5 1600, B350 serisi bir anakart ve 16 GB 3000-3200 MHZ RAM çok rahat alabilirsiniz.

Ryzen 5 1600 çok abartı olur gibi. Şahsen RX 560 ile 1400 kullandım ve CPU kullanımı %20-%30 arasıydı.

İleriye dönük bir sistem için bence doğru tercih olur. Şahsen RX 460 için bu sistemi değiştirmesine gerek yok ama arkadaşımız muhtemelen yavaş yavaş güncelleme sürecine girecek.

RX 460 adlı kartı çok yakın bir zaman önce aldım. Sanırım biraz uzun sürer değiştirmem. Cevaplar için teşekkürler, ceza yediğim için yazamadım kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…