2500 TL Lik Monitörsüz Sistem

hardway

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Kendi çapımda böyle bir sistem yaptım, amacım hem oyun oynamak hem de sanal makine yaratıp database kurmak , yazılım vs. sadece kasa olarak bu bütçeyi ayırdım. Kasa'ya gelecek olan yorumları merak ediyorum, geleceğe yönelik her sene mümkün olduğunca upgradeler ile beslemeyi düşündüğüm için kasayı kaliteli almayı düşündüm. İşlemci olarak da 8350 ile 8320'nin arasındaki farkı hissedebileceğimi sanmadığım için 8320 de karar kıldım ancak aradaki fiyat farkına değer bir performans artışı sağlar diyorsanız bütçeyi zorlayabilirim. Ram'e olan yükün fazla olacağını düşündüğüm için bol tuttum. O konuda da bilgili arkadaşlardan fikir bekliyorum. Bir sonraki ay SSD takviyesi yapmayı düşünüyorum.

Anakart'ın da hiçbir olumsuz yorumunu görmediğim için, yakın bir abim de kullandığı için msi 990fx tercih ettim.

Şimdiden yorumlar için teşekkürler

"Sanal makine kurup database kurmak, yazılım vs." kısmını biraz daha açar mısınız ? Ne tür programlar kullanacaksınız ? Render alacak mısınız ?

VirtualBox 'a Linux kurup, içine de Oracle Database kuracağım. Bu konuda Ram'in rol oynadığını düşünüyorum ancak yanılıyorsam düzeltin. Render ile bir işim yok.

Yazılım olarak da netbeans eclipse vs. kullanacağım sistemi o kadar da zorlayacağını sanmıyorum bu yönden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…