2500 TL M.2 SSD önerisi

Bütçe
2500
@He stole my money Renegade ile KC3000 aynıymış galiba teknik olarak sadece isim farkı var kıyaslama burda

Rastgele 4KQ1 okuma hızında SN7100'nin rakibi çok az. Linux kullanıyorum çok fazla küçük dosya var hani yapısal olarak o yüzden bu diski seçtim. bir slotum daha var Kingston KC3000 alabilirim yada SK Hynix p41 RAID0 yapsammı bu şekilde 2TB gen5 diskim olmuş gibi olacak 1tb gen5 fiyatına denk gelecek hemen hemen aynı sitede 10500 mb/s lik gen5 disk 5000tl idi. bu raid0 bileşiminden 14000 mb/s sıralı okuma olur en düşük yine her türlü karlı maliyetide 5200tl falan olur bana

Son düzenleme:
Komple farklı kontrolcü ve NAND kullanıyorlar hocam, komple farklılar oyüzden.
SN7100: WD A101-000172-A1 kontrolcüsü ve Kioxia yapımı NAND kullanırken.
KC3000: Phison E18 ve Micron NAND kullanıyor, tabi en büyük artısı çift kanal DDR4 DRAM'i var, 2666MHz CL19.

Rastgele 4KQ1 okuma hızında SN7100'nin rakibi çok az. Linux kullanıyorum çok fazla küçük dosya var hani yapısal olarak o yüzden bu diski seçtim.
DRAM'li modeller normalde DRAM'in hızı kaynaklı rastgele ve küçük dosyalarda daha başarılılar. Sonuçta DDR4 bir RAM'in hızı 21GB/s. Tabi SSD direk bu hızda çalışmıyor ama NAND ile kontrolcü arasında bu hız aktif olarak rol oynuyordur.

P41 Türkiyede yok sanırsam. Kontrolcüsünün çekirdekleri KC3000'ninkin den daha güncel. Güzel bir SSD.

RAID ile SSD'leri birleştirmeniz çok efektif olacağını sanmıyorum. Benchmark'larda ilk değerleri sadece uçuk rakam oluyor ama ikinci değerler ve rastgele yazmalar gene tek kanal SSD hızında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…