2500 TL modem veya Router önerisi

Thegunays

Decapat
Daha fazla  
Herkese merhaba,

Daha öncesinde 100 Mbps hızında internet kullanıyordum ve 1000 Mbps'ye geçiş yaptım. Ancak halihazırda kullandığım modem, hız konusunda yeterlilik sağlayamıyor. Bu nedenle, en azından Wi-Fi ile kurulan bağlantılarla verilen hızı tamamen alabileceğim bir modem veya router önerisinde bulunmanızı rica ediyorum. Kablolu bağlantı kullanmıyorum.

Teşekkür ederim.

Bütçemiz 2500 TL

Herkese merhaba,

Daha öncesinde 100 Mbps hızında internet kullanıyordum ve 1000 Mbps'ye geçiş yaptım. Ancak halihazırda kullandığım modem, hız konusunda yeterlilik sağlayamıyor. Bu nedenle, en azından Wi-Fi ile kurulan bağlantılarla verilen hızı tamamen alabileceğim bir modem veya router önerisinde bulunmanızı rica ediyorum. Kablolu bağlantı kullanmıyorum.

Teşekkür ederim.

Bütçemiz 2500 TL

TP-Link Archer VX1800v, AX1800 Mbps, 4 Gigabit LAN Portları + 1 USB 2.0 Port, MU-MIMO, Super VDSL, Tether Uygulaması ile Kolay Kurulum, Dual-Band Fiber Destekli Wi-Fi 6 VDSL/ADSL Modem Router Amazon.com.tr

5Ghz bandından teorik olarak 1200 Mbps'e kadar hız veriyor bu cihaz. 1000Mbps tamamını sağlayabilir mi emin değilim ama tahminim 800 Mbps ve üstünü en kötü durumda verir.

TP-Link Archer VX1800v, AX1800 Mbps, 4 gigabit lan portları + 1 USB 2.0 port, mu-mımo, super VDSL, tether uygulaması ile kolay kurulum, Dual-band fiber destekli Wi-Fi 6 VDSL/ADSL modem router Amazon.com.tr

5GHz bandından teorik olarak 1200 Mbps'e kadar hız veriyor bu cihaz. 1000MBPS tamamını sağlayabilir mi emin değilim ama tahminim 800 Mbps ve üstünü en kötü durumda verir.

Peki AX 3200 hakkında ne düşünüyorsunuz sizce hangisi daha mantıklı.

Peki AX 3200 hakkında ne düşünüyorsunuz sizce hangisi daha mantıklı.

Hocam ona baktım şimdi 3 bant varmış. Yani 1 adet 2.4Ghz, 2 adet 5Ghz wifi bandı yayıyormuş. 5Ghz bantlarından biri 1.400 Mbps diğeri ise yukarıdaki cihaz gibi 1200 Mbps hıza sahip (teorik maksimum hızlar). Yani daha iyi olabilir en azından 5GHz bantlarından 1400 Mbps destekli olan 1000Mbps'i sağlayabilir.

Yalnız şunu da belirteyim çok antenli bu tip cihazları klasik modem gibi sürekli vakit geçirdiğiniz ya da uyuduğunuz odalarda kullanmanızı çok tavsiye etmem.

Ama mesela büyük bir eviniz vardır ya da iki katlı bir eviniz vardır ve wifi sinyalini daha geniş bir alana mümkün olduğu kadar az kayıpla aktarmak isterseniz mantıklı olabilir.

Hocam ona baktım şimdi 3 bant varmış. Yani 1 adet 2.4GHz, 2 adet 5GHz Wi-Fi bandı yayıyormuş. 5GHz bantlarından biri 1.400 Mbps diğeri ise yukarıdaki cihaz gibi 1200 Mbps hıza sahip (teorik maksimum hızlar). Yani daha iyi olabilir en azından 5GHz bantlarından 1400 Mbps destekli olan 1000MBPS'i sağlayabilir.

Yalnız şunu da belirteyim çok antenli bu tip cihazları klasik modem gibi sürekli vakit geçirdiğiniz ya da uyuduğunuz odalarda kullanmanızı çok tavsiye etmem.

Ama mesela büyük bir eviniz vardır ya da iki katlı bir eviniz vardır ve Wi-Fi sinyalini daha geniş bir alana mümkün olduğu kadar az kayıpla aktarmak isterseniz mantıklı olabilir.

Aslında devamlı vakit geçirilen ancak uyunmayan bir oda bakalım karar vereceğim teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı