2500 TL oyun bilgisayarı

Hay maşallah onla büyümüşsün ancak ssd çok çok önemli özellikle de oyun oynamak için. Günlük kullanım için ise dediğin gibi o kadar gerekli bi şey değil ssd :d
Aynen öyle bende 2000-2200 civarı sana topladığın sistemin benzerini toplayacağım artık benim parçaları da saklayacağım. Bence tam tersi oyunlarda SDD etkisi olmaz Windowsunu ona kurarsın açılış kapanış süreleri artar vs. vs. ama tabi ki pek bilgim yok SDD konusunda.

Arkadaşlar kendi bildiklerim kadarıyla sizi aydınlatmak isterim( Kendim aşırı derece bu konunun ehlisi değilim). SSD sistemi gayet hızlandıran, deyim yerindeyse uçuran bir parçadır. Oyunların Loading kısımlarının en az 15-20saniye kısalmasını sağlamaktadır. Ancak fiyatları çok pahalı olduğu için 2500TL-3000TL'lik sistemletde sadece 120GB olmasını uygun gördüğüm bir parçadır. Zaten 120GB kolay kolay programlar ile dolmaz ve sadece Windows'un kurulu olması yeterlidir. Oyunlar için kalitesi üst düzey olan 7200RPM HDD'ler yeter de artar bile. Şahsen ben kalitesiz bir 7200RPM HDD kullanmaktayım ancak Loading kısmı dışında -ki orada da gayet hızlı- hiçbir sorun yaşamadım (Kasma, Kaplama sorunu gibi). SSD oyunun anındaki performansı etkilemedeği için ona verilen paranın GTX960 veya ondan da kaliteli ekran kartlarına yatırılması daha mantıklı. 2500TL'ye DDR4, İ5 SkyLake'li bir sistem rahatça toplanabilir ve geleceğe yönelik olmuş olur. Size önerim geçici bir süreliğine SSD kullanmayıp R9 380x gibi bir ekran kartı alarak geleceği de garanti altına almak en mantıklısı. Sonradan 60GB veya 120GB SSD eklerseniz performansına doyum olmaz.

Çok bilgim olmadığından çok yorum yapmadım zaten. Ekran kartı konusunda haklı olabilirsiniz onu arkadaşa bırakıyoruz kendi kararı. Bütçesini aşar mı bilemiyorum ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…