2500 TL Sistem tavsiyesi

Alltair

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, ben maksimum 2500 TL tutacak bir sistem toplamayi dusunuyorum ve kendi çapımda araştırdım, sizlerin daha oncelerden farkli konularda yazdiginiz cevaplari bol bol okudum. En sonunda kendim sormak istedim

Su an icin istedigim pentium G4560 islemci + RX 470 ekran kartına dayalı bir sistem. Bolca duydugum AMD ekran kartina AMD islemci lazim, Pentium kesinlikle olmaz gibi cumleleri de sormak istiyorum size. Dogru mu bu? Bir de anakart tavsiyesi istiyorum. Su ana kadar benim bulup dusundugum anakartlar su sekilde.

GIGABYTE H110M-S2V Intel 1151 DDR4 2400Mhz VGA Anakart
MSI H110M PRO-VD Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&DVI Anakart
MSI B250M PRO-VDH Intel B250 Soket 1151 DDR4 2400MHz VGA&DVI&HDMI Anakart

Sirf o soylenti yuzunden AMD islemci uzerine anakart arastirmasi da yaptim ancak onu yazarsam uzun olacak gibi geliyor su an icin, Ryzen 3 1200 uzerine anakartlar da buldum ama su an Intel’i merak ediyorum acikcasi.

Ve son olarak, ben oyun bilgisayari yapmak istiyorum. Anakartlar da 2133 MHz ve 2400 MHz olumcul bir fark yaratir mi? 8 GB RAM takacagim tekten, ileride bir 8 daha takip 16 yapmayi planliyorum. Simdiden tesekkurler cevaplariniz icin

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok tesekkur ederim, ogrenciyim biriktirdigim paramla fiyat-performans odakli bir sistem toplamak istiyorum sadece. Hala 2003 de aldigim bilgisayarimi kullandigim icin artik adim atmaliyim sanirim Vakit ayirdiginiz icin tesekkur ederim tekrar

Benim yanlışım sanırım anlayamadım, sadece işlemci ve ekran kartına mı 2500 TL bütçe veriyorsunuz ?

RX470 şuan 2500 TL ?

O ekran kartı alınacaksa neden G4560 işlemci alınsın ? kafam karıştı.

Cok tesekkur ederim ugrasmissiniz, not aldim. Fakat ben bu bilgisayari aldiktan sonra muhtemelen yine bir 15 sene sonra alacagim diye dusunuyorum O yuzden almisken 256 bit olsun diye rx 470 veya r7 370 dusunuyordum ekran kartinda. İslemciyi intel secme sebebimse tamamen g4560'in fiyat/performans acisindan iyi bir islemci olup yazdigim ekran kartlari ile uyumlu olmasiydi (arastirip ogrendigim kadariyla).Madencilik sagolsun bahsettigim 2 ekran kartini da bulmak imkansiz su siralar ve 128 bit'e mecburum sanirim.Ayrica yine madencilik olayi sagolsun nvdia ekran karti fiyatlari ucmus durumda, yanilmiyorsam 5-6 ay once 500-700 tl arası olan bir 1050 TI bile suan minimum 1000 tl. Bu sebepten dolayi rx 560 yonelmem daha mantikli olur sanirim.Siz ne dusunuyorsunuz ?

Zaten yukarıda yazdım. Alternatif olarak RX 560 alınabilir.
Tesekkurler tekrardan son olarak, 128 bit ile 256 bit arasinda cok fazla fark olur mu sizce? Oyun oynama acisindan soruyorum ^^

Anlıyorum cok tesekkur ederim yardimlariniz icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…