XIII

Hectopat
Yer
Tekirdağ/Türkiye
Öncelikle herkese merhaba;
2500 TL Bilgisayar Toplama konularını inceledim ve kendime oyun odaklı bir sistem topladım.
Fakat topladığım sistemde güç kaynağını ne alacağımı karar veremiyorum. Hem sistemde düzeltilmesi gereken bir şey varsa söylerseniz hemde güzel bir güç kaynağı önerirseniz gerçekten bana yardımcı olursunuz. Bu arada sistemin bütçesi 2700 TL'ye kadar artırılabilir.

Topladığım Sistem:
  • Anakart: Asrock B250M Pro4 mATX Anakart
  • İşlemci: Intel Pentium G4560 Pentium
  • RAM: Kingston HyperX Fury DDR4 2666MHz 16GB(2x8GB)
  • Ekran Kartı: MSI GTX 1050 TI GAMING X 4G
  • Kasa: Corsair Carbide Series SPEC-03
  • Güç Kaynağı: (Önerilerinize göre)
  • SSD: Samsung 850 EVO 250GB 540MB-520MB/s

NOT:
1- Ekran kartı ve işlemciyi değiştirmemi önermeyin çünkü onları satın aldım ve RX yerine GTX'i tercih ediyorum.

2- İki tane güç kaynağı düşünüyorum. Sizce hangisini almalıyım? Bu arada güç kaynağı önerecekseniz 200-250 TL arasında olsun.
1. Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze
2. EVGA 100-W1-0500-K2 500W

3- SSD ile iki veya üç ay idare edeceğim sonra para biriktirip Toshiba P300 alacağım.

4- Sisteme monitör dahil değildir.

5- İleride işlemciyi değiştireceğim. Zaten yükseltmeye yönelik bir sistem.

Bu sistem zaten fala güç çekmez o nedenle 500 550 wt+80 plus alabilirisn. Ama yükseltmeye yönelik diyorsan o zaman 650 wt + 80 plus bronze bi PSU alman daha mantıtklı. Sana bi tane link atıcam bu linke bak belki hoşuna gider. Ben bunu kullanıyom şahsen bi sorun çıkmadı CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 650W GÜÇ KAYNAĞI 307 lira şuanda daha ucuzları da var nette 280 kadar düşüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar pahalıya gerek yok kardeşim High Power 500w 80+ alabilirsin 180 TL.

High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Fiyatı

Geleceğe yönelik olsun RX 580 serisini alacam dersen 600 lük önereyim. Ama bence gereksiz sonuçta 1080'e bile 500W yetebiliyor.

High Power 600W 85+ Bronze 45A Single Rail Aktif PFC Siyah Fiyatı

Kullanacağınız sistem de 1050ti var ve 75W harcıyor. Çok düşük bir değer o yüzden 500W size fazla fazla yetecek. Ben RX 570 kullanıyorum. 180W TDP değeri var. Sizinle neredeyse aynı sistemi kullanıyorum rahatça besliyor. Güzel bir güç kaynağı. Ses ve cızırtı problemi yok fiyatı da baya uygun.

Bellek olarakta;
Crucıal 8gb 2133mhz Ddr4 Cl15 Pc Ram Kutusuz (ct8g4dfd8213) - n11.com
Almanı öneririm marka en az Kingston kadar kaliteli. Ayrıca artan para ile başka birşey alırsın. Kingston'a o kadar para verme. Crucial markası zaten çok kaliteli ilk bellek markalarından. Bizzat kendimde kullanmaktayım.
Not: Bellek frekansına takılma, gözle görülür bir fark olmayacak. Zaten aradaki fiyat farkına değecek bir değer değil.

Son düzenleme:
Sisteminiz gayet güzel. Güç kaynağı olarak EVGA öneririm. Buyrun: EVGA 500B 80+ Bronze (236tl). Bu fiyata bundan daha iyisini bulamazsınız. Düşük bütçe ile güç kaynağı alınacaksa, EVGA en iyi tercih olur.

Evga çok kaliteli ancak arada 50 TL fark var. High power'da güzel bir marka. Evga kadar değil ama yinede güzel marka. Parası yoksa benimkini varsa seninkini alabilir. Sonuçta High Power 600 80+ ile aynı para verip 500W alacak. Seçim senin alacak olan kardeşim.

MI 5 cihazımdan Technopat Sosyal mobil uygulaması kullanılarak gönderildi.

Kesinlikle 50tl farka değer, güç kaynağı alırken neden sadece kaç W olduğuna önem verilir anlamam. EVGA 85+(Bronze yani) verimli, 12V kanalından 480W güç verebiliyor, tüm korumaları var(OVP, UVP, OCP, OPP, SCP, OTP) ve malzeme kalitesi daha iyi. Ayrıca High Power 500 80+ fanları sesli çalışıyor, EVGA'da ise böyle problem yok. Bütçesi yeterli, 2500tl sisteme EVGA yakışır.
Ben High Power 500W 80+ olandan bahsediyorum, High Power 600W 85+ (230-240tl) ile fiyat farkı yok zaten. Siz 50 tl fark var ve ikiside 500w dediğiniz için ben onu High Power 500w 80+ (180tl) sandım. EVGA daha düşük sesle çalışır. 600w PSU tabii ki daha çok güç üretecek, 500W PSU ile karşılaştırmak doğru değil. High Power 500w 80+ olanı 12V kanalından 450W güç veriyor.

Son düzenleme:
Bende aynısından bahsettim. Ayrıca sesli fan meselesinde yanılıyorsunuz. Kendim kullanıyorum ses ile ilgili bir problemim yok hatta nerdeyse hiç ses yok. Evga daha kaliteli tabiki. Ama dedim ki bütçeye göre alınabilir. High Power 600W 85+(yani verimli) ile sizin Evga 500W'ü karşılaştırıyorsak High Power 600W 12V kanalından 540W veriyor. Aynı paraya daha yüksek güç.

Peki bu sisteme 500W yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…