Arkadaşlar kasa ve HDD bende mevcut. Geri kalan parçaları uzun süreli kullanacağım şekilde bana önerirseniz sevinirim. 3 hafta içerisinde önerdiğiniz parçaları alacağım. Daha çok oyun için kullanacağım.
amd ryzen 5 al kesinlikle. Anakartı asusun am4 soketi olan anakartlarından seç. en az 128 gb ssd. ddr4 8 gb ram. kalan paranın tamamı ile de ekran kartı al. gtx 1050 ve dengi bi ekran kartı alabilrisin heralde.
Anakarttan daha ne kadar kısabiliriz sizce? Bana daha kısılmış bir anakart söyler misiniz? Bütçemiz zaten 2500TL. Bir sene sonra tekrardan sistem upgrade etmeye ihtiyaç duyacak sistemler toplamak mantık dışı. Yani önemli olan günü kurtarmak değil geleceğe yatırım yapmak.
Anakarttan daha ne kadar kısabiliriz sizce? Bana daha kısılmış bir anakart söyler misiniz? Bütçemiz zaten 2500TL. Bir sene sonra tekrardan sistem upgrade etmeye ihtiyaç duyacak sistemler toplamak mantık dışı. Yani önemli olan günü kurtarmak değil geleceğe yatırım yapmak.
Hocam bu bütçeyle yapılabilecek en ileriye dönük sistem diyebilirim. Daha sonra bir 8GB RAM daha eklersiniz. Fakat şöyle bir durum varki MHz değeri yüksek bir RAM almanızı öneririm zira Ryzen işlemciler o şekilde daha fazla performans sağlıyor.