2500 TL Sistem Toplama

burhan12

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar belirtilen bütçede bilgisayar toplamak istiyorum. Kendi açımdan değerlendirerek sistem toplamaya çalıştım.

1-) Sistem fiyatına göre nasıl sizce? Kötüyse neden?
2-)Eğer aynı bütçeye daha iyi bir sistem toplayıp önerirseniz memnun olurum.

Not: Çevre birimlerine gerek yok.

Dosya Ekleri

• Pc Toplama.png
    Pc Toplama.png
    42,6 KB · Görüntüleme: 116
Selam arkadaşlar belirtilen bütçede bilgisayar toplamak istiyorum. Kendi açımdan değerlendirerek sistem toplamaya çalıştım.

1-) Sistem fiyatına göre nasıl sizce? Kötüyse neden?
2-)Eğer aynı bütçeye daha iyi bir sistem toplayıp önerirseniz memnun olurum.

Not: Çevre birimlerine gerek yok.
upload_2017-5-20_13-21-30.png

Ekran kartı konusunda mantıklı seçim biraz daha fazla verip daha fazla performans alabilirim. Fakat özellikle bence Anakart-İşlemci için çok büyük fiyat uçurumu var. Bakıldığı zaman evet G4560 'tan daha performanslı fakat aradaki fiyat farkı 3 katı... Misal bu fiyat bandından işlemci alıncak olsa Ryzen 1500 X daha iyi seçim olabilir diye düşünüyorum.

Harddisk açısından ön belleğin 32 mb olduğuna dikkat etmek lazım. Son olarak yanlışım var mı bilmiyorum fakat Technopatın güç kaynağı rehberi videosunu izlemiştim. Orada Plus+,Plus+ Bronze gibi sertifikalarda güç kaynağı alımı yapılması hakkında bilgilendiriyolardı. 50-60 TL fazlasına https://www.itopya.com/Corsair-Builder-VS550-550W-80-PSU/ alınabilcekken neden Thermaltake?

Ekran kartı konusunda mantıklı seçim biraz daha fazla verip daha fazla performans alabilirim. Fakat özellikle bence Anakart-İşlemci için çok büyük fiyat uçurumu var. Bakıldığı zaman evet G4560 'tan daha performanslı fakat aradaki fiyat farkı 3 katı... Misal bu fiyat bandından işlemci alıncak olsa Ryzen 1500 X daha iyi seçim olabilir diye düşünüyorum.

Harddisk açısından ön belleğin 32 mb olduğuna dikkat etmek lazım. Son olarak yanlışım var mı bilmiyorum fakat Technopatın güç kaynağı rehberi videosunu izlemiştim. Orada Plus+,Plus+ Bronze gibi sertifikalarda güç kaynağı alımı yapılması hakkında bilgilendiriyolardı. 50-60 TL fazlasına https://www.itopya.com/Corsair-Builder-VS550-550W-80-PSU/ alınabilcekken neden Thermaltake?
Aynı bütçeye seninkinden 3 kat performanslı sistem dizdim daha ne olsun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı