2500 TL Sistem Upgrade Tavsiyesi

Vesselam13

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim şu şekilde:
Anakart=Gibayte Z97M-D3H
Ekran kartı=NVIDIA GeForce GTX 650 Ti
Islemci=Intel Core i3-4360 3.70
RAM=Kingston HyperX Fury Blue 2× 4 GB RAM
Kasa=Thermaltake 500W
Orta dereceli bir oyun bilgisyari istiyorum. Sizce hangi parçaları değişmeliyim? 2500 TL bütçe ayırabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan başlayalım öncelikle. Sana 417 TL'ye Gigabyte B450M S2H anakart öneririm İncehesap'ta 417 TL. İşlemci olarak Ryzen 5 1600 öneririm. RAM'larının yeterli olduklarını gördüm, orta dereceli bir PC'de 16 GB RAM gerekmez. 8 GB iyidir. Ekran kartı konusunda ise Sapphire Nitro+ RX 580 öneririm. Bunların hepsi toplamda tam 2200 TL ediyor. Artan parayı da biriktirip ileride geliştirmek istersen RAM takviyesi yaparak başlayabilirsin.

Anakart değiştirip RAM önermemek? Wow.
Arkadaş şuan DDR3 kullanıyor. Siz onu DDR4 geçişi öneriyorsunuz ve DDR3 RAM kullanmasını söylüyorsunuz. Öncelikle bu yanlış bu arkadaşı dinlemiyorsunuz.
Upgrade dendiğinde (kendi fikrim) anakart değişmemeli o zaman yeni bir sistem toplamış oluyorsunuz. Bu anakart üstünde 2500 TL masraf yapmaya hiç gerek yok. Bence elinizdeki bütün parçaları satıp toplam bir bütçe ile yeni bir bilgisayar toplamanız daha mantıklı olacaktır.
Yeni bir sistem toplamaya karar verdiğinizde yeni bir konu açarsınız yardımcı oluruz.

Windows 10 kullanmayı sevmiyorsan işlemcini 4790K yap bi de ekran kartı aldın mı yeter. RAM slot varsa 1tane daha takılır.

Windows 10 kullanmayı sevmiyorsan işlemcini 4790K yap bi de ekran kartı aldın mı yeter. RAM slot varsa 1tane daha takılır.
Evet buda mantıklı. Anakartını tam incelememiştim. Güçlü bir anakart kullanıyorsun.

Dostum bu sisteme yükseltme yapmak gereksiz bence senin bu sistemi satıp elindeki parayla birşeltirip yeni bir sistem alman gerekiyor bu sisteme para yatırmak ölü yatırım ne yazıkki.

Bu sistemi 1500-2000'e satabileceğin birisini bulabilirsen eline geçecek bütçe 4000 civarı olur. Bu fiyata orta segment toplayabilirsin.

1500'e okut onu bütçene ekle sıfır GTX1660ti li PC alırsın.

Bu sistemi 1500-2000'e satabileceğin birisini bulabilirsen eline geçecek bütçe 4000 civarı olur. Bu fiyata orta segment toplayabilirsin.
Hocam sizce parçaları ayrı ayrı mı satayım yoksa tek parça olarak mı?

Böyle bir şey yaptım sizce nasıl?

Böyle bir sistem topladım hocam nasıl sizce ?

Son düzenleme:
Öncelikle R5 2600 yerine revizyonlu model R5 1600 alırsanız neredeyse birbirine yakın performans alırsınız ve yaklaşık 300 liranız cebinizde kalır. İkinci olarak bütün parçaları tek bir siteden almamaya çalışın en ucuz neredeyse onu araştırın. 50-100TL daha cebinizde kalır. O cebinizde kalan paraları düşününce SAPPHİRE RX 580 NİTRO+ alınır hatta elinizdeki sistemi satarsanız 16 GB RAM bile yapabilirsiniz. Dediğim gibi öncelikle elinizdeki sistemi kaça satacağınıza karar verin ona göre toplam bütçenizi yazın ve konu oluşturun size en iyi şekilde yardımcı olacaklardır. Upgrade konusu çok gündeme gelmiyor nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…